Jättekaoset i skidlandslaget – Frida Karlsson isoleras efter succéhelgen och Alvar Myhlback får göra debut

Jättekaoset i skidlandslaget – Frida Karlsson isoleras efter succéhelgen och Alvar Myhlback får göra debut

Svenska skidlandslaget fick en dunderstart på säsongen.
Men inför världscupen i Gällivare till helgen råder stort kaos.
Frida Karlsson tvingas isolera sig – men stora glädjebeskedet är att Alvar Myhlback får göra debut.

Premiärhelgen av världscupen i Ruka blev en enda stor blågul segerfest på damsidan. Emma Ribom vann sprinten medan Ebba Andersson och jätteskrällen Moa Ilar vann var sitt distanslopp.

Kaos i landslaget

Bäst av alla totalt sett gick det för Frida Karlsson som just nu leder hela världscupen efter de tre första loppen i Finland. Nu vänder världscupen till Sverige och Gällivare och då har svenska skidlandslaget drabbats av ett jättekaos som drabbar hela uppladdningen.

Frida Karlsson, skidor
231117 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor tävlar i damernas semifinal i sprint den 17 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0556

Alla tre i Jonna Sundling, William Poromaa och Linn Svahn har testat positivt för covid-19 och kommer inte att tävla i Gällivare kommande helg. Dessutom har också Frida Karlsson testat positivt för covid-19 och här råder stor osäkerhet.
– Vi är i en situation där flera i truppen har testat positivt för covid-19 efter världscuptävlingarna i Ruka. Situationen är såklart olycklig, och vi vidtar i nuläget flera åtgärder för att minimera fortsatt smittspridning då många aktiva redan är på plats i Gällivare. Till exempel genom regelbundna snabbtester, fortsatt noggrannhet med handsprit och munskydd, samt att måltider intas på respektive rum, säger landslagsläkaren Rickard Noberius i ett pressmeddelande.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Myhlback uttagen

Totalledaren Karlsson har nu isolerats men är fortsatt aktuell för att tävla i Gällivare. Det kommer att avgöras
– Frida Karlsson har isolerats och vi följer fortsatt utvecklingen av eventuella infektionssymtom och om det visar sig att det blir negativa test under veckan, innan vi tar ett slutgiltigt beslut gällande tävlingsstart, säger läkaren Noberius.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Alvar Myhlback, skidor
231118 Alvar Myhlback, Bjursås IK tävlar i herrarnas 10 km klassisk stil under Sverigepremiären den 18 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0559

Men det stora glädjebeskedet är att svenske supertalangen Alvar Myhlback får chansen för allra första gången på världscupen. Då Sverige är arrangörsland får man möjlighet att ta ut fler längdåkare till världscupen och därför får 17-åringen möjligheten att göra debut i helgen.

Myhlback imponerande i Sverigepremiären men fick ändå inte tävla i Ruka. Istället svarade han med att vinna sitt allra första seniorlopp på en sprint i Idre samma helg.

Under världscuphelgen i Gällivare kör damerna och herrarna 10 km i fri stil på lördag och en klassisk stafett på söndag.

Vad tycker du om det här beskedet? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Norska tokhyllningen efter svenska skiddamernas mäktiga uppvisning – stora rädslan i Norge: ”Skulle inte förvåna mig”

Truppen till Gällivare

Damer:
Ebba Andersson, Piteå Elit SK
Evelina Crusell, Skellefteå SK
Johanna Hagström, Ulricehamns IF
Ingrid Hallquist, Åsarna IK
Moa Ilar, Falun-Borlänge SK
Lisa Ingesson, Piteå Elit SK
Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF
Louise Lindström, Högbo GIF
Moa Lundgren, Åsarna IK
Emma Ribom, Piteå Elit SK
Märta Rosenberg, Trillevallens SK

Herrar:
Simon Andersson, Falun-Borlänge SK
Edvin Anger, Åsarna IK
Emil Danielsson, Högbo GIF
Jonas Eriksson, IFK Mora SK
Truls Gisselman, Rehns BK
Calle Halfvarsson, IFK Mora SK
Johan Häggström, Piteå Elit SK
Leo Johansson, Falun- Borlänge SK
Alvar Myhlback, Bjursås IK
Eric Rosjö, IFK Mora SK
Björn Sandström, Piteå Elit SK
Karl-Johan Westberg, Borås SK

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev