Jättefiaskot för Stina Nilsson efter tuffa petningen – gick i mål hela fyra(!) minuter efter i mardrömslopp

Tidigare under veckan stod det klart att Stina Nilsson petades från världscupen i skidskytte.
Istället fick svenskan tävla i IBU-cupen under fredagen, där det blev en ny missräkning.
29-åringen sköt sex bom och gick i mål hela fyra minuter efter täten.

Det vill sig inte alls för Stina Nilsson. Sedan den 29-åriga svenskan bytte längdskidåkningen mot skidskytte har mycket gått emot henne, och dessvärre tycks det fortsätta på inslagen väg.

Stinas mardröm

Tidigare under veckan, närmare bestämt i tisdags, kom beskedet att Stina Nilsson petas från att tävla i världscupen. En världscup där Nilsson hittills har en 33:e plats som bästa prestation. Istället för världscupen fick hon nöja sig med att tävla i IBU-cupen.
– För Stina är det väldigt viktigt att få tävla mycket. Hon visade bra åkform i Pokljuka, och vi har bestämt att det bästa för henne att stanna där och köra tre individuella lopp, sa landslagets huvudtränare Johannes Lukas i samband med petningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Men under fredagen skulle det visa sig att åkformen inte blev särskilt långvarig. Under det 12,5 kilometer långa distansloppet i slovenska Pokljuka kom nämligen ännu en tuff smäll för Stina Nilsson, som fortsatt har stora problem efter inträdet i skidskyttet.

LÄS MER: Therese Johaugs stora avslöjande om barnet – och Frida Karlssons klockrena passning: ”Åh, nej…”

Slutade 35:a

Svenskan missade hela sex skott på skjutvallen, något som ledde till att hon gick i mål långt efter täten. Nilsson var närmare bestämt mer än fyra minuter efter, och slutade på en 35:e plats.

Bästa svenska i tävlingen blev istället Tilda Johansson som slutade femma, knappt 54 sekunder från vinnaren Hannah Auchentaller från Italien.

Artikeln fortsätter efter bilden.

I helgen fortsätter tävlandet i IBU-cupen i Pokljuka, och det står sprint på programmet både lördag och söndag.

LÄS MER: Skarpa varningen till Ebba Andersson – efter Frida Karlssons kollaps i Tour de Ski: ”Hade inte kontroll”