Internt bråk skakar norska skidlandslaget – rasar mot egna lagkamraten: ”Jag skulle önska att…”

Emil Iversen petades från den norska truppen – och rasade mot den norska landslagsledningen.
Lagkamraten Pål Golberg tycker att Iversen bara borde hållit sin mun.
– Jag önskar att vi kunde behålla lite saker internt, säger han.

Emil Iversen blev lovad, enligt egen utsago, en plats i Norges kvartett till herrarnas 15 kilometer klassisk stil under fredagsmorgonen. Men när den norska truppen presenterades fanns hans namn inte med. Då gick han till hård attack mot det egna landslaget i media.

”En kniv i ryggen”

– Det är inte så konstigt att jag inte fick en plats. Men hela processen fram till uttagningen… Det känns som att jag fått en kniv i ryggen, sa han till norska NRK.

Nära till tårar berättar han att han blivit lovad en plats till loppet, och att förtroendet för den norska ledningen är nästan helt borta.

– Det var en hård smäll. Den här processen gör att jag har lite förtroende för de som styr, och det förtroende är kraftigt försvagat. Jag har aldrig upplevt något liknande i mitt liv, varken i min skidkarriär eller utanför, sa Emil Iversen.

220208 Pål Golberg of Norway looks dejected after competing in men’s cross-country skiing sprint quarterfinal during day 4 of the 2022 Winter Olympics on February 8, 2022 in Zhangjiakou. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Från hotellet kunde Emil Iversen sedan se sina fyra landslagskollegor samtliga hamna på topp-15. Bäst gick det för Johannes Hösflot Kläbo som vann brons, med Hans Christer Holund tätt bakom.

Pål Golberg slutade på en elfteplats, och menar efter loppet att Emil Iversen utspel påverkade laget inför loppet.

– Jag ljuger om jag säger att det inte påverkade. Det är tråkigt att något sådant händer i ett mästerskap, säger han till NRK.

Lagkamraten rasar

Helst av allt hade Pål Golberg velat att Emil Iversen skulle varit tyst, och inte tagit upp situationen i media.

– Jag förstår att Emil har känt sig orättvist behandlad, och det är jobbigt. Men vi är ett lag och är i ett OS där vi är beroende av varandra. Jag önskar att vi kunde behålla lite saker internt, menar Golberg.

211204 Emil Iversen of Norway after competing in Men’s Cross Country Skiing 15 km Free Technique interval start during the FIS Cross-Country World Cup on December 4, 2021 in Lillehammer. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Emil Iversens pappa, Ole Morten Iversen, är på plats i Kina. Han tränar det norska damlandslaget, men har så klart tagit del av det senaste dygnets rubriker i norsk media.

– Han (Emil Iversen) blev rejält förkrossad. Det sliter lite i mig också, men jag lyckas separera jobb och familj. Några minuter om dagen hinner jag vara pappa, resten av dagen är jag damtränare, säger han och fortsätter:

– Jag tror att folk upplever honom som väldigt ärlig och väldigt öppen. För honom är det naturligt, och det är jag stolt över. Så jag stöttar honom i det. Han gör det han tycker är rätt och det tycker jag är det viktigaste.

LÄS MER: Finska jättekritiken – sågar Sverige och Norge längs fotknölarna: ”Arroganta, en tjock plånbok hjälper inte!”


#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!