Ingemar Stenmarks stora hemlighet med frun Tarja – starka erkännandet efter alla år: ”Förstod inte varför”

Ingemar Stenmark är en av svensk idrotts absolut främsta.
Nu avslöjas den stora hemligheten med frun Tarja Stenmark.
– Jag förstod inte varför, men det var väl av någon anledning, erkänner ”Stenis” i nya dokumentären om sig själv.

Få, om ens någon, kan mäta sig med Ingemar Stenmarks omåttligt stora popularitet hos svenska folket. Legendaren är en av svensk idrotts allra största genom tiderna och en sann hjälte ute i stugorna runt om i landet.

Stenis karriär

Han blev ”Stenis” med hela svenska folket under den så framgångsrika karriären på 70- och 80-talet. Slalomkungen erövrade 2 OS-guld, 5 VM-guld och vann hela 86 världscuplopp, än i dag är det rekord över flest vunna lopp.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, skidor
180213 Ingemar Stenmark under en pressträff med de tävlande i jubileumssäsongen av Mästarnas mästare den 13 februari 2018 i Stockholm. Foto: Anna Tärnhuvud / BILDBYRÅN / Cop 141

I dagarna har 66-åringen varit högaktuell med nya dokumentärfilmen ”Sagan om Stenmark” på TV4, där han öppenhjärtigt får berätta om karriären och livet i rampljuset. Skidikonen avslöjar också en hemlighet som svenskarna inte har vetat om honom – nämligen hur Ingemar och frun Tarja Stenmark träffades.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks dotter Iza, 15, avslöjar starka orden om hennes pappa – har tröttnat: ”Jag tycker inte att…”

Hemligheten

I dokumentären erkänner den 10 år yngre Tarja hur allting började redan när hon var 15 år gammal.
– Han var min tonårsidol. Hela mitt flickrum var tapetserat med Ingemar Stenmark-affischer och urklipp från veckotidningar. Han var verkligen min stora idol. Jag var nog kär i honom, helt enkelt, säger hon i TV4.
– Jag sprang efter honom då i tonåren. Sedan fick han springa efter mig i vuxen ålder. Så vi har väl 1-1 där.
– Jag fick nog jaga henne ganska mycket innan hon nappade, erkänner Ingemar med ett leende.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, frun Tarja Stenmark
220927 Ingemar Stenmark med fru Tarja Stenmark på röda mattan vid galapremiären av filmen Born to fly den 27 september 2022 i Stockholm. Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN / COP 313 / MC0024

2016 gifte sig Ingemar och Tarja Stenmark och i dag har de dottern Iza Stenmark, 15 år. Men länge höll paret sin relation hemlig och ville inte synas i offentligheten sida vid sida.
– Det var nog ganska mycket smygande i början. Jag ville inte visa mig offentligt tillsammans med honom, säger Tarja i dokumentären.
– I början fick jag gå före henne, hon gick några steg bakom. Jag förstod inte varför, men det var väl av någon anledning, att hon inte ville synas, säger Ingemar om den första tiden ihop.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks brutalt ärliga ord – avslöjar sina mörka tankar: ”Jag skulle inte vilja leva om mitt liv”

”Skäms du?”

Hemlighetsmakeriet gick så långt att ”Stenis” till slut blev tvungen att ställa den avgörande frågan.
– Han frågade någon gång ”skäms du för mig?”. Då sa jag att det inte var det, men menade att ”gå du där så går jag här”. Man var väl rädd och osäker helt enkelt, säger fru Stenmark.

Både Tarja och dottern Iza hyllar sedan Ingemar Stenmark och berättar vilken fantastisk make och pappa den alpina legendaren är.
– Han vill alltid hjälpa till. Om jag ska till skolan eller ska i väg någonstans, så ska han alltid bära åt mig. Även fast jag egentligen inte behöver hjälp, säger Iza.
– Han tankar alltid bilen. Han skulle aldrig lämna någon bil otankad. Han är ganska mycket gentleman tycker jag. Han bär alltid matkassen, han öppnar alltid dörren, han går aldrig in först själv, säger Tarja.

Vad är din ärliga åsikt om Ingemar Stenmark? Dela artikeln och säg vad du tycker!