Ingemar Stenmarks brutalt ärliga ord – avslöjar sina mörka tankar: ”Jag skulle inte vilja leva om mitt liv”

Ingemar Stenmark medverkar i dokumentärserien ”Sagan Stenmark”.
Och i den första delen av tre öppnar han upp om sina känslor kring karriären som alpinåkare.
– Jag skulle inte vilja leva om livet och göra samma saker, säger han.

Något motvilligt tackade Ingemar Stenmark ja till att vara med i dokumentärserien ”Sagan Stenmark”. Och i den första delen av tre träffar han sina barndomsvänner samtidigt som han berättar om hur intresset för det alpina började.

”Det är läskigt”

Men Ingemar Stenmark är inte tillfreds med allting som hänt genom åren, varken hur hans karriär såg ut eller att blicka tillbaka på densamma.
– Jag tycker att det är ganska läskigt att det görs en dokumentär, bara att sitta och prata om sig själv känns inte riktigt bekvämt. Om och när jag tänker tillbaka blir jag nostalgisk, det är känslor som jag inte gillar, säger han enligt Aftonbladet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, alpint
190212 Former skier Ingemar Stenmark of Sweden poses for a portrait at a press event for a legends race during the FIS Alpine World Ski Championships on February 12, 2019 in Åre. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 87862

Ingemars yngre bror, Janne Stenmark, arbetar som fotograf och har tidigare haft ett intresse i att fota och dokumentera Ingemar Stenmarks makalösa karriär. Men svaret har blivit nej.
– Jag är glad att livet blev som det blev, jag har ju familj nu som är fantastisk. Samtidigt skulle jag inte vilja leva om livet och göra samma saker med att vara tävlingsåkare på skidor. Nu gick ju allt bra för mig, men det är så få som lyckas lika bra som jag. Då kanske man tycker att man har offrat för mycket, säger Ingemar Stenmark enligt tidningen.

LÄS MER: Zlatans ärliga ord om framtiden – avslöjar avgörande detaljer om återkomsten: ”Bättre att sitta på bänken”

Familjens reaktion

Stenmark var inte den mest pratglade personen, och han tyckte det var jobbigt med allting som kom med framgången.
– Så fort man bara har öppnat munnen och sagt ett ord har folk skrattat. Redan när jag kom in i världscup-cirkusen när det blev journalister och frågor, så kändes det som att om det ska vara så här så vete sjutton om jag fortsätter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, alpint
180213 Ingemar Stenmark under en pressträff med de tävlande i jubileumssäsongen av Mästarnas mästare den 13 februari 2018 i Stockholm. Foto: Anna Tärnhuvud / BILDBYRÅN / Cop 141

Ingemars dotter Nathalie Stenmark ställer sig dock positiv till dokumentären då hon menar att hon inte vet så mycket om sin pappas karriär.
– Det är en rolig chans för mig att veta mer om hela hans karriär, hur det var när han tävlade. Även om han har berättat en del, så har det inte varit som vi har pratat om det in på djupet, säger hon.

LÄS MER: Reagerar starkt efter Frida Karlsson och Linn Svahns skarpa varning – kräver nu förändring: ”Det är rimligt”