Zlatans ärliga ord om framtiden – avslöjar avgörande detaljer om återkomsten: ”Bättre att sitta på bänken”

Zlatan Ibrahimovic är alltjämt skadad, men är på väg tillbaka efter sin knäoperation.
Något datum för comebacken finns dock inte enligt Zlatan själv.
Och av allt att döma kommer det inte stressas.

Under våren 2022 var Zlatan Ibrahimovic en stor faktor i att hans AC Milan tog hem ligasegern i italienska Serie A. Den 41-årige superstjärnan tvingades därefter till en knäoperation under sommaren vilket har hållit honom borta från fotbollsplanen sedan dess.

Comeback närmar sig

En comeback närmar sig, och ”Ibra” har tidigare visat upp sina fysiska framsteg i sina sociala kanaler. För närvarande befinner sig Zlatan och AC Milan på träningsläger i Dubai, men där tränar svensken dock individuellt. Comebacken väntas göras runt månadsskiftet mellan januari och februari.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic
FOTO: Bildbyrån

Men med tanke på det långa skadeuppehållet kommer Ibrahimovic inte att stressa.
– Det skulle vara fel att sätta ett exakt datum. Hade det hängt på min vilja hade jag spelat första ligamatchen från start. Men jag tänker inte så längre. När jag är redo så spelar jag, säger Ibrahimovic i en intervju med italienska La Gazzetta dello Sport.

LÄS MER: Reagerar starkt efter Frida Karlsson och Linn Svahns skarpa varning – kräver nu förändring: ”Det är rimligt”

”Har inte det egot”

”Ibra” menar också att hans ego inte är på samma nivå som det var för tio år sedan, och han är tydlig med att han inte längre kan ”göra allt själv” på planen.
– Jag kan inte ta en plats bara för att jag heter Ibrahimovic och kanske kan lunka igenom en match. Om jag är med så måste jag sätta avtryck, annars är det bättre att sitta på bänken eller på läktaren. Jag har inte längre det ego jag hade för tio år sedan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zlatan Ibrahimovic
FOTO: Bildbyrån

Serie A återstartar efter VM-uppehållet den 4 december, och Zlatan Ibrahimovic är redo att släppa fram de yngre förmågorna i laget.
– I dag är jag annorlunda, mer mogen, mer ansvarsfull. Jag står till förfogande för de yngre spelarna och för tränaren, han bestämmer. Jag tror inte längre att jag kan göra allt själv. Jag respekterar alla beslut, även om de inte gynnar mig, avslutar han.

LÄS MER: Frida Karlssons utspel om sin egen säsong – och hårda kängan till norska stjärnan: ”Hon har väl fortfarande…”