Ikonen Christer Ulfbåges jättekritik – mot att skidorna lämnar SVT: "Det är värdelöst"

Ikonen Christer Ulfbåges jättekritik – mot att skidorna lämnar SVT: ”Det är värdelöst”

Han är en av våra mest legendariska sportröster.
Nu riktar Christer Ulfbåge stor kritik mot att skidsporten lämnar SVT för Nent Group.
– Jag tror att alla som gillar skidåkning tycker att det är värdelöst, säger tv-sportikonen till SportExpressen.

Nuförtiden har han blivit 79 år gammal och lever sitt liv som pensionär i Portugal. Men Christer Ulfbåges röst kommer alltid leva kvar i minnet hos alla sportintresserade svenskar.

Lämnar nu SVT

En gång i tiden var det alltid Ulfbåge man hörde när det var skidtävlingar. Han blev en folkkär kommentator under många år och lämnade ett stort tomrum efter sig i svensk sport-tv.

Christer Ulfbåge, skidor
121201 Skidskytte, World Cup: Kalle Grenemark och Christer Ulfbåge, kommentatror © Bildbyrån – 82336 – Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Senaste åren har svenskarna fått lyssna till kommentatorerna Jacob Hård och Anders Blomquist. Duon har hyllats stort för sitt brinnande engagemang och proffsiga attityd under SVT:s många skidsändningar.

Ulfbåges kritik

Men nu är det dags för en stor förändring när det kommer till skidsporten i svensk tv. Efter många, många lämnar skidorna SVT och flyttar till Nent Group från och med nästa säsong.

Skidor, världscupen
210227 Charlotte Kalla and Frida Karlsson of Sweden celebrate after the Women’s Cross Country Skiing Skiathlon during the FIS Nordic Ski World Championships on February 27, 2021 in Oberstdorf. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0082

Många har redan vädrat sin besvikelse över flytten och nu höjer även Ulfbåge rösten.
– Jag tror att de allra flesta tycker att det är trist, säger legendaren till SportExpressen.

”Är värdelöst”

Den stora kritiken riktas mot att det kommer bli reklamavbrott även under själva tävlingarna och att det kommer förstöra spänningen och upplevelsen som tv-tittare. Ulfbåge stämmer in i den kritiken och uppskattar inte alls förändringen för skidorna.
– Pengarna styr ju. Jag tycker det är väldigt trist att det lämnar SVT och jag läste att de ska införa reklam i längdtävlingarna. Det tycker jag är tråkigt. Jag tror att väldigt många, för att inte tala om alla, som gillar skidåkning tycker att det är värdelöst men det är inte mycket vi kan göra åt det, säger han i intervjun.

På en direkt fråga om hur han tror att det påverkar intresset för längdskidåkningen svarar Ulfbåge så här:
– Jag vet inte. Det viktiga är väl om det går bra för tjejerna och killarna. Det påverkar nog intresset mer men det är klart att om det blir väldigt mycket reklam kan det nog påverka, säger 79-åringen till kvällstidningen.

Håller du med Christer Ulfbåge här? Dela artikeln och visa det!

LÄS MER: Landslagets oväntade besked – går rakt emot stjärnornas vilja(!) trots stora kritiken: ”Är inte viktigt”

Få våra nyhetsbrev!