Ikonen Charlotte Kallas ord – svarar nu efter Frida Karlsson och stjärnornas jättekritik: ”Vi hade en plan”

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn riktade stor kritik mot skidlandslaget.
Nu uttalar sig Charlotte Kalla om utspelet.
– Vi hade alltid en plan, säger Kalla, som även hon stod utanför landslagets träningsgrupp under karriären.

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn har valt att lämna landslagets träningsgrupp för en egen satsning mot den kommande säsongen. I vinter stundar bland annat VM, och för att få så bra förberedelser som möjligt har trion valt att köra med egna tränare och eget upplägg.

Kallas svar

Åsikterna om det har gått isär, men samtliga har menat att det inte finns någon spricka eller hard feelings med landslaget. Men i veckan gick trion ut i en intervju med Viaplay och riktade skarp kritik mot landslaget. Man menade att det inte funnits någon kommunikation alls med landslaget om hur träningen går, något som Maja Dahlqvist och Frida Karlsson kallade för konstigt.

220324 Frida Karlsson, Sollefteå IF, efter damernas 15km masstart under dag 2 av SM-veckan den 24 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Charlotte Kalla, som avslutade karriären i våras, var själv utanför landslagets träningsgrupp under stora delar av sin karriär, med egen tränare och eget upplägg. Men hon känner inte igen sig i det som trion nu beskriver.

– Vi hade en bra dialog under hela försäsongen och hade en plan också för hur hur jag skulle slussas in i laget, när jag väl presterade under Sverige-premiären, säger hon till SVT.

LÄS MER: Nya glädjebeskedet för Zlatan i Italien – då kan ”Ibra” göra storslagen comeback: ”Det är väldigt positivt”

”De jobbar stenhårt”

Charlotte Kalla menar att kommunikation mellan åkare och landslag är viktigt för att få ut det bästa möjliga av alla parter.

– Det är ju ändå mycket jobb som görs i landslagsverksamheten, av de resurser som finns runt omkring. Vallabiten är ju en sån grej. Vallateamet jobbar ju stenhårt, säger hon.

220326 Charlotte Kalla i intervju med SVT under dag 4 av SM-veckan den 26 mars 2022 i Piteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Landslaget har å sin tur menat att det finns kommunikation – regelbunden sådan – med åkarnas tränare. Anders Byström, landslagschef, menar att kontakten med Frida Karlssons tränare sker en gång i månaden, och ännu oftare är det med Maja Dahlqvists tränare. Dessutom följer landslaget åkarnas träningsdagbok.

LÄS MER: Sarah Sjöström slår tillbaka efter svenska folkets stora missförstånd – avslöjar sanningen: ”Många tror att…”