Hemliga donationen till Anna Holmlund: ”Anna är en väldigt speciell person”

Anna Holmlunds otäcka olycka har påverkat alla väldigt starkt.
Nu ska Internationella skidförbundet, Fis, skänka en stor summa pengar till svenskan.
Men de väljer att hålla det hemligt, var pengarna kommer ifrån.

Ett år har passerat sedan Anna Holmlunds fasansfulla krasch i Innichen, Italien. Ett år som verkligen påverkat alla inom skicross.

Nu är världseliten tillbaka i Innichen, Italien, och laddar för nytt världscuplopp. Och det är känslosamt för de flesta av åkarna.
– Alla har Anna i tankarna, men de kommer också att gå ut och åka sitt bästa för att försöka vinna, säger Chad Buchholz, talesperson för Internationella skidförbundet, till SportExpressen.
– Det viktiga med åkarna är att de ska vara medvetna om riskerna men också kunna koppla bort det när de tävlar. Det är därför de kommer tillbaka från sina egna skador och siktar på toppen, för att de har den mentala styrkan att gå vidare. Det som hände Anna har påverkat alla väldigt starkt. Anna var en speciell idrottskvinna och är fortfarande en speciell person.

”Går in med 400 000 kronor”

Dessutom ska Fis donera en stor summa pengar till insamlingen som ska stödja Anna Holmlunds rehabilitering. Insamlingen sattes upp tidigare i höstas och då meddelade Skidförbundets sitt bidrag till insamlingen, tillsammans med Fis.
– Skidförbundet kommer gå in med 400 000 kronor i olika former och det Internationella skidförbundet har också matchat det, sa Joar Båtelsson, sportchef för skicross, i oktober.

”Så att det inte blir politiskt”

Men Fis vill inte kommentera sitt bidrag till insamlingen utan vill hålla sig anonyma när det kommer till såna här lägen.
– Jag har ingen information om det. Alla donationer vi gör sker anonymt så att det inte blir politiskt, eller att det ser ut om att vi klappar oss själva på axeln, säger talespersonen Chad Buchholz i intervjun med SportExpressen.

Dela artikeln för att stötta Anna Holmlund!

LÄS MER: Pojkvännens stora oro för Anna Holmlund: ”Det är inte min Anna längre”