Helena Ekholms hårda ord mot Hanna Öberg – efter blytunga medaljmissen

Hanna Öberg sköt för guld i stafetten på skidskytte-VM.
I stället slutade det med flera bom, straffrunda och en femteplats.
– Det är inte okej, säger experten Helena Ekholm i SVT.

Det svenska skidskyttelandslaget har haft ett blytungt mästerskap i italienska Antholz. Inte en enda medalj har bärgats hittills, men i dagens stafett såg det länge ut som om torkan skulle brytas.

Blytung medaljmiss för Sverige

Hanna Öberg kom in till sista skyttet tillsammans med norskan Marte Olsbu Röiseland och sköt för guldet. Medan norskan sköt fullt kollapsade Öberg fullständigt.

200222 Hanna Öberg of Sweden looks dejected after the women’s 4×6 km relay during the IBU Biathlon World Championships on February 22, 2020 in Antholz.

Öberg sköt två bom men trots extraskott blev det en straffrunda.

Helena Ekholms hårda ord

Öberg gick ut som femma inför avslutningen, men orkade inte ta ikapp avståndet. I stället slutade det med en femteplats och Sverige får vänta på sin första medalj i mästerskapet.

Efter loppet får Hanna Öberg kritik av experten Helena Ekholm.
– Hanna ska inte skjuta en runda i det här läget, det är inte okej, säger hon i SVT.

Dessförinnan hade Linn Persson sett till att skicka upp Sverige i medaljjakt på tredje sträckan. Samtidigt som flera konkurrenter framför bommade sköt Linn Persson endast en bom i det stående skyttet och tog ikapp många sekunder inför den avslutande sträckan.

Bildkälla: Skärmdump/SVT

Öberg gick ut endast sex sekunder från pallen och efter det liggande skyttet tog hon upp Sverige på medaljplats.

”Det blir väldigt tufft”

Men trots bra åkning i spåret blev det flera extraskott och straffrunda i sista, vilket gav Sverige en femteplats i stafetten.

Öberg var märkbart ledsen vid målgången och tröstades av bland annat Norge. Medaljchanserna för Öberg i den avslutande masstarten ser Ekholm som små.
– Det har satt sig i huvudet, hon är osäker.
– Jag tror att det blir väldigt tufft. Jag trodde att hon hade stor chans på masstarten men efter att ha sett det här sista skyttet tror jag hon får det tufft imorgon.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!