Helena Ekholm får nu hela svenska folket att jubla – när hon pekar ut sin egen ersättare i SVT: ”Behöver inte vara Einstein…”

Helena Ekholm lämnar Vinterstudion efter hela sex år på jobbet.
Nu pekar den omtyckta experten själv ut sin ersättare – och får precis alla att jubla.
Man behöver inte vara Einstein för att förstå det, säger hon till ÖP.

Det var förra veckan som SVT meddelade att Helena Ekholm har gjort sin sista sändning som expert i Vinterstudion. Tillsammans med Björn Ferry har hon varit en nyckeldel i SVT:s sändningar om skidskytte, och hon har alltid varit en av de mest uppskattade experterna i landet, under sina sex år på jobbet.

Därför lämnar hon SVT

Men nu blir det alltså inga fler sändningar. SVT meddelade att Ekholm valt att satsa på en civil karriär, men vad det egentligen innebar har varit oklart. Men nu, i en intervju med Östersunds-Posten, berättar hon mer om avskedet och varför hon valde att kliva bort från tv-jobbet.

Det visar sig dock inte att Ekholm tar ett så stort kliv bort från skidskyttet. Hon har nämligen fått en helt ny roll hos Svenska skidskytteförbundet, där hon kommer ha en roll som projektledare.

– Det känns jättekul. Jag har alltid tänkt att jag någon gång vill jobba på skidskytteförbundet och det känns rätt i tiden just nu. Det är ju sporten jag älskar och den har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger hon till ÖP.

“Behöver inte vara Einstein…”

För Helena Ekholm handlade mycket i beslutet om hur många resdagar det blir under vintern. I vintras kände hon att det inte längre är värt att vara borta så länge från familjen.

– Jag har aldrig har velat skriva ett långt kontrakt med SVT, utan jag har haft tvåårsavtal. Det har berott mycket på barnen. Sedan kom det här erbjudandet och då kände jag, med den här vintern som har varit, att jag var klar, säger hon.

200215 Helena Ekholm and André Pops pose in the SVT broadcasting studio during the IBU Biathlon World Championships on February 15, 2020 in Antholz. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Björn Ferry är SVT:s andra fasta expert inom skidskytte, men nu har det redan börjat spekuleras i vem som blir Helena Ekholms ersättare. Och enligt henne själv är det låga odds på att det blir en riktig publikfavorit som kliver in i Vinterstudion, efter att ha avslutat den aktiva karriären i våras.

– Man behöver inte vara Einstein för att förstå att Mona Brorsson säkert är en toppkandidat. Jag tror att hon skulle göra det jättebra, säger Ekholm.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev