Här klarar 64-årige Ingemar Stenmark den våghalsiga utmaningen – igen: ”Sinnessjukt! Jag var så nervös”

Ingemar Stenmark har många gånger visat hur omänsklig han är.
Nu har 64-åringen gjort det igen med ett våghalsigt trick – inför en skräckslagen Jessica Almenäs i ”Superstars på hemmaplan”.
– Sinnessjukt. Jag var så nervös, säger programledaren i Dplay-programmet enligt SportExpressen.

Han har vunnit hela 86 världscupsegrar och både OS-guld plus VM-guld. Ingemar Stenmark är en av de absolut största inom svensk idrottshistoria.

Stenmark folkkär

Skidlegendaren är inte bara en makalös idrottsatlet utan även en oerhört fin människa. Och en av de allra mest folkkära vi har i landet.

Ingemar Stenmark, Superstars
Ingemar Stenmark och Jessica Almenäs i ”Superstars på hemmaplan”. FOTO: Dplay.

Men det var inte alltid lätt att vara en av Sveriges största idrottsmän och kändisskapet som följde med på köpet.
– I början tyckte jag att det var jättejobbigt. Det blev för stort på en gång. Jag kände inte att jag hade en frizon där jag kunde slappna av, inte ens i Tärnaby. Jag vet inte hur jag ska uttrycka det, men det är klart att det är kul i dag när folk kommer fram och säger att de har sett en på tv och tyckt att det varit roligt, säger ”Stenis” i tv-programmet ”Superstars på hemmaplan” som visas på Dplay, enligt SportExpressen.

Våghalsig bedrift

Stenmark lyckas med det allra mesta han tar sig an och har vunnit samtliga tv-tävlingar han ställt upp i som ”Let’s Dance”, ”Mästarnas Mästare” och ”Superstars”. Från Mästarnas Mästare finns också ett odödligt klipp på legendaren när han 55 år gammal hoppar jämfota upp för en 130 centimeter hög mur, helt utan konstigheter.

Ingemar Stenmark, Superstars
Ingemar Stenmark och Jessica Almenäs i ”Superstars på hemmaplan”. FOTO: Dplay.

Nio år senare får Stenmark nu en ny våghalsig utmaning av programledaren Jessica Almenäs i ”Superstars på hemmaplan”. Där 64-åringen ska få gå på lina, en träningsform han höll sig aktiv med för över 40 år sedan.

”Är sinnessjukt”

En meter upp i luften spänns en lina fast mellan två träd och Almenäs vågar knappt titta när Stenmark tar sig an utmaningen. Han klarar – så klart – den våghalsiga utmaningen med bravur och lyckas inte bara ta sig över utan även vända och gå tillbaka på linan (Se videon här nedanför).
– Jag var så nervös, säger Almenäs i programmet enligt kvällstidningen.
– Jag också, det hade inte varit roligt att ramla ner där. Åh, vilken lättnad. Det gick över förväntan. Jag är glad att jag klarade det. Det var väldigt darrigt i början, men det gick bättre än jag trodde, säger Stenis själv.

Programledaren är verkligen oerhört imponerad av Stenmarks bedrift på linan.
– Det är sinnessjukt att han fixade det där. Det var riktigt spännande. Det var nästan som när han åkte skidor på den gamla goda tiden, säger hon.

Se videon:

LÄS MER: Skidlegendaren Ingemar Stenmarks stora hemlighet – för egna dottern: ”Det är inget hon behöver veta”