Hanna Öbergs vändning: Kan stå över stora medaljchansen

.

Inför skidskytte-VM förväntades Hanna Öberg köra samtliga distanser.
Men efter VM-guldet tänker stjärnan om.
I dagsläget är det oklart om Öberg kör singelmixstafetten under torsdagen.

Hanna Öberg kom till VM i Östersund med stora förväntningar på sina axlar.  Efter att ha missat pallen med mindre än en sekund i sprintloppet och i jaktstarten slutade hon på femteplats.

VM-guld till Hanna Öberg

Men under tisdagen kom så det stora guldjublet. Hanna Öberg sköt fullt i alla fyra skytten och körde hem guldet i distansloppet, 20 sekunder före italienskan Lisa Vittozzi.

Hanna Öberg of Sweden celebrates at the medal ceremony for the Women’s 15 km Individual during the IBU World Championships Biathlon on March 12, 2019 in Östersund. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Efter herrarnas distanslopp i eftermiddag väntar de återstående stafetterna innan skidskytte-VM avslutas.

Inför mästerskapet konstaterade Wolfgang Pichler att det är i just stafetterna som Sverige har sina främsta medaljchanser.

Hanna Öberg kan stå över medaljchansen

Gällande Hanna Öberg sa han att skidskytten förväntades köra samtliga sju discipliner.
– Planen är att hon kör alla. Hon ska tävla, åka hem, vila, tävla och vila igen.  Hon har en chans i alla lopp. Nu gäller det att tävla, äta, sova och få massage, sa han då.

Men efter VM-guldet låter det annorlunda från guldskytten.

I samband med medaljceremonin, där en känslosam Öberg tog emot folkets jubel på torget i Östersund, fick hon frågan gällande singelmixstafetten som avgörs under torsdagen.

”Får se hur man reagerar”

Då lät det inte helt klart att hon kommer köra.
– Det är väl det som har varit planen sedan början. Sedan får man se hur man reagerar efter det här (distansguldet), men jag skulle tycka att det var kul att köra den, säger Öberg till SportExpressen.

Två åkare kör i det svenska mixstafettlaget och på förhand har snacket handlat om just Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson.

Det återstår att se vilka Wolfgang Pichler väljer att ställa på startlinjen när loppet inleds klockan 17.10 i morgon.

LÄS MER: Hanna Öbergs stora pengaregn efter VM-guldsuccén

Skidskytte VM 2019: TV tider, program och resultat