Hanna Öbergs stöd till Frida Karlsson – efter radioprofilens stora förvåning: ”Man mår inte bra av det”

Frida Karlsson blev kallad ”tokig” av radioprofilen Titti Schultz.
Men Hanna Öberg står på Frida Karlssons sida.

– Då mår man inte bra, säger skidskyttestjärnan.

Tidigare under våren så gästade Frida Karlsson det stora radioprogammet P4 Extra, där den omtyckta profilen Titti Schultz är programledare. Under ett samtal så chockades Schultz rejält av ett val som Frida Karlsson gör efter säsongen tar slut: Nämligen att åka mer skidor.

Stödet till Frida

Frida Karlsson berättade att hon hade åkt en runda på sju mil under påsken, vilket fick Schultz att kalla Karlsson för ”tokig”, samt ställa frågor om varför inte Karlsson tar ledigt. Men faktum är att Frida Karlsson inte är ensam. Trots att säsongen är slut, där otaliga mil genomförts i diverse spår, så kan inte skidstjärnorna slita sig från snön.

Frida Karlsson, skidor
230302 Frida Karlsson of Sweden after the Women’s Cross Country Skiing 4 x 5km Relay during the FIS Nordic Ski World Championships on March 2, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0530

Elvira Öberg delar bilden, och menar att det blir mängder av skidåkning, trots att säsongen är över.

– Man åker skidor för att det är det man tycker om. Det är därför vi håller på med detta. Sen är det under ganska andra former, det är mer vad man känner för och det tempot man vill i stället för ha en tydlig plan, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Jonna Adlertegs första ord efter uttåget ur Mästarnas mästare – hyllas av svenska folket: ”En förebild”

“Mår inte bra av det”

Elvira Öbergs syster, Hanna Öberg, håller med, och håller således inte alls med i Schultz beskrivning av Karlsson som ”tokig”.

– Det blir mycket skidor. Det är svårt hålla sig borta från det när det är så fint väder och så fina förhållanden. Jag tycker att vi har haft väldigt bra veckor med fint väder och jag trivs i fjällmiljön. Det handlar ju mer om vad man är sugen på och det är ganska kravlöst. Det har också blivit minst lika många timmar i solgrop som på skidor skulle jag säga. Det är en bra balans, säger hon.

Hanna Öberg, skidskytte
230309 Hanna Öberg of Sweden after competing in the women’s 15 km individual during the IBU World Cup on March 9, 2023 in Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / CS0364

Dessutom har Hanna Öberg faktiskt gett det ett försök; semestrar utan att åka skidor. Men det har inte gått bra.

– Jag har haft något år där jag inte har gjort i princip någonting under ledigheten. Man inser att man inte mår bättre av det heller. Kroppen är van att röra på sig. Och det blir verkligen på ett lustfyllt sätt att göra det under ledigheten. 

LÄS MER: Chocken: OS-stjärnan har gått bort – blev bara 32 år gammal: ”Vi är hjärtekrossade”