Hanna Öbergs slår tillbaka – efter VM-kritiken från experten i SVT: ”Det är jag stolt över”

Helena Ekholm var kritisk mot Hanna Öberg i SVT.
Efter att VM avslutats svarade svenskstjärnan.
– Jag tycker att jag har haft en väldigt god form, säger hon.

Hanna Öberg har under vintern visat upp god form i världscupen, så när hon åkte till VM i Pokljuka så gjorde hon det med höga förväntningar på sig. Och visst blev det en medaljsuccé för såväl Öberg som för hela det svenska skidskyttelandslaget.

Expertens kritik

Totalt blev det rekordmånga sex medaljer i mästerskapet, och Hanna Öberg var själv delaktig i tre av dessa, då hon var med och körde hem brons i såväl mixedstafetten som singelmixedstafetten, och hon tog dessutom silver i distansloppet. Under den avslutande tävlingen, söndagens masstart, så blev dock Öberg inte bättre än sjua, efter stundtals svajigt skytte och långsam åktid.

Helena Ekholm, skidskytte
200407 Helena Ekholm, Svt Sport under en presskonferens med Svenska skidskytteförbundet den 7 April 2020 i Östersund Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Det fick Helena Ekholm, expert i SVT, att reagera.

– Framförallt var det i spåret Hanna tappar medaljkänningarna idag. Hon tappar drygt minuten på Eckhoff och det är lite för mycket, sa hon i SVT, och fortsatte:

– Hon kom in i mästerskapet med lite svajig form och jag tror att det har blivit för mycket. Hon har inte riktigt pallat med programmet ända in i kaklet.

Öbergs svar

Efter att VM avslutats så svarade Öberg på kritiken.

– En sjundeplats är väl helt okej. Det är ett mästerskap, alla vill väl vara bättre än sjua men jag kan inte klaga för mycket på det. Jag var ganska trött igen. Med tanke på det håller jag ihop det helt okej, det här kunde bli en tävling där man skjuter fem bom och kommer 27:a, och det gör jag inte och det är jag stolt över, säger hon till Expressen.

Hanna Öberg, skidskytte
210213 Hanna Öberg of Sweden at zeroing ahead of Women’s 7,5 km Sprint during the IBU Biathlon World Championships on February 13, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0072

Öberg menar att hon anser sig haft fin form under mästerskapet.

– Jag tycker att jag har haft en vädigt god form, sen har jag gett bort lite där i sprinten och jaktstarten, där låg jag lite back energimässigt och det tror jag blev dyrt. Det är det jag tror gör att jag inte håller hela vägen i dag också. Det är absolut en lärdom jag tar med mig, säger hon.

LÄS MER: Ordkrig mellan Sverige och Norge: Hanna Öberg slår nu tillbaka – efter stjärnans utspel: ”Är en rejäl överdrift”

Få våra nyhetsbrev!