Gunde Svans ärliga ord om Petter Northug – efter jätteskandalen: ”Jag var orolig…”

Petter Northugs har dömts till fängelse för fortkörning och narkotikainnehav.
Nu öppnar programledarkollegan Gunde Svan upp om norrmannen.
– Jag märkte absolut ingenting av det här, säger svenske skidlegendaren i ”Nyhetsmorgon”.

Under tisdagskvällen hade tävlingsprogrammet ”Sverige mot Norge” säsongspremiär i TV4. Några av Sverige och Norges främsta skidåkare gör upp med varandra i olika tävlingsgrenar och i årets säsong får vi bland annat se Frida Karlsson och Marit Björgen.

Svan & Northug

Programledarna är också två riktiga supernamn i norske Petter Northug och svenske ikonen Gunde Svan.
– Jag gillar att göra ”Fångarna på fortet” också, men om ribban där ligger på 80 eller 90 centimeter så ligger ribban på två meter när vi får sätta tänderna i riktigt fulltränade atleter, säger Gunde när han gästar TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Gunde Svan, Sverige
141121 Gunde Svan under världscupsuttagningen för damer över 6 km klassisk stil den 21 november 2014 i Bruksvallarna. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57505

I skidspåren har det alltid varit stor rivalitet mellan Sverige och Norge. Men Svan vill ändå erkänna att norrmännen ändå verkar bry sig mer om grannfejden.
– Det är Norge som har mer rivalitet mot Sverige än vad vi har mot dem. Jag vet inte riktigt vad det kan bero på, för min egen del har det inte varit så stor skillnad om det har varit en norrman eller amerikan eller ryss som jag tävlat mot, säger han i intervjun.
– Men på något sätt är det extra roligt att slå en svensk som norrman.

Gundes ord

Under inspelningarna av programmet har skidlegendaren kommit programledarkollegan Northug väldigt nära. Under samma period har norrmannen genomgått en jätteskandal och dömdes nyligen till sju månaders fängelse för fortkörning och narkotikainnehav.

Petter Northug, Norge
200821 Petter Northug during a press conference on August 21, 2020 in Trondheim. The former cross-country skier has been charged by the police with speeding, driving under the influence of drugs and possession of drugs. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / VG0017

Det var i somras, kort efter inspelningarna av ”Sverige mot Norge” som Northug stoppades för en vansinnesfärd. Nu öppnar Gunde Svan upp och berättar om hur det var att jobba med den kontroversielle norsken.
– Jag märkte absolut ingenting av det, jag var lite orolig för Petter var ju som han var även i skidspåret. Det var den bilden jag gick in i det här med honom som programledare. Jag var lite orolig att han inte skulle komma i tid till inspelningen och att vi skulle få vänta på honom, säger Gunde i ”Nyhetsmorgon”.

Men 59-åringen fick en helt annan bild av Petter Northug efter inspelningarna.
– Men han var helt exemplarisk när vi gjorde programmet. Jag märkte ingenting av det här då, han var helt klockren. Jag märkte som sagt ingenting av det här, berättar han.

Sedan han greps i somras har Northug öppet erkänt och pratat om sitt stora missbruk. TV4 har ändå valt att sända programmet trots stjärnans fängelsedom.

LÄS MER: Oväntade uppgifter: Avslöjar nu den fräcka kuppen – så nära var den norske jättesuccén att tävla för Sverige(!)

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!