Gunde Svan brister ut i tårar – efter privata bekännelsen om barnen Ferry Svan och Julia Svan: ”Det har blivit värre”

Gunde Svan är en av svensk idrotts allra största.
Och han är känd för att ha nära till sina känslor.
Vilket är precis vad som händer när han brister ut i tårar under TV4-programmet ”Renées brygga”.

Det är få skidåkare som kan mäta sig med Gunde Svans mäktiga meritlista. Han är en av våra största skidhjältar genom tiderna med otroliga sju VM-guld och fyra OS-guld under den framgångsrika karriären.

Svans familj

Efter att han la pjäxorna på hyllan klev Gunde rakt över till tv-rutan och förvandlades till en av våra mest folkkära programledare i många år. Men framförallt har hans liv efter skidkarriären präglats av barnen Julia Svan och Ferry Svan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Gunde Svan, skidor
141121 Gunde Svan pratar med sin dotter Julie Svan (vänd från kameran) under världscupsuttagningen för damer över 6 km klassisk stil den 21 november 2014 i Bruksvallarna. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57505

I dag håller sig pappa Svan aktiv med sonen Ferry via deras gemensamma Instagram-konto där vi får följa deras vardag och galna upptåg. Familjen betyder oerhört mycket för Gunde.
– Det viktiga har ändå varit att vara förälder, känner jag. Fast vi har så vuxna barn, berättar han i TV4-programmet ”Renées brygga”, som har premiär i kväll.

Gundes tårar

Den förre skidkungen blir oerhört berörd när han öppnar om hur mycket barnen betyder för honom. Och tårarna är alltid nära för Gunde Svan som är känd för att leva nära sina känslor.
– Det började redan när vi fick barn – att jag har mycket, mycket lätt till tårar. Det räckte med att de gjorde någonting i skolan så kunde jag börja gråta. Det kom definitivt med barnen, erkänner han i tv-programmet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Gunde Svan, Renées brygga
Gunde Svan brister ut i tårar under tv-programmet ”Renées brygga”. FOTO. TV4

När programledaren Renée Nyberg sedan lägger armen på Svans axel så brister han ut i tårar. Hon frågar vad han vill lämna efter sig och då kommer ännu mer tårar när han börjar tänka på sin stora förebild i livet, sin farfar.
– Han betydde…, säger han och torkar sina tårar.
– Han var den förebild för mig som jag vill vara för mina barn.

LÄS MER: Gunde Svan gör nu ett storslaget avslöjande – så mycket gröt äter han i dag: ”Jämfört med förr är det…”

Sedan tröstar Nyberg honom och säger några väl valda ord.
– Det räcker med att träffa er ett par minuter, så ser man att du har gett det där till Ferry. Er vänskap och kärlek går att ta på, erkänner hon i tv-programmet som sänds i kväll.

Visst är Gunde Svan en av våra främsta idrottare någonsin? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev