Frida Karlssons vågade löfte – utmanar nu Therese Johaug direkt: ”Finns intresse”

Frida Karlsson har formtoppat under sommaren.
Nu utmanar hon Therese Johaug – som även hon gjort oväntad braksuccé.
– Det finns väl intresse för det, säger svenskstjärnan.

Frida Karlsson hade en turbulent fjolårssäsong, som förstördes av skador. Men hon var tillbaka med besked i våras, då hon vann Holmenkollens tremil – och under sommaren verkar formen bara blivit ännu bättre.

Gjort succé på löpbanan

Karlsson har redan hunnit med att slå två rekord i det så kallade Hallstatestet. Men samtidigt har hennes stora rival i skidspåret, Therese Johaug, briljerat på annat håll.

Frida Karlsson, Skidlandslaget
200207 Frida Karlsson during a press conference with the Swedish cross country skiing team on February 7, 2020 in Falun. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180181

Johaug har nämligen gett sig ut i löparspåret – med enorm framgång. Hon har bland annat sprungit milen på makalösa 31 minuter, och har dessutom sprungit 10 000 meter i en sån fart att det hade räckt till att klara förra årets VM-kvalgräns.

Vågade löftet om duellen

Det har tidigare pratats om att Frida Karlsson eventuellt kommer att tävla inom löpning även hon, och säger nu att hon kan tänka sig att springa på löpbana.

– Jag tycker det är otroligt kul att springa. Det är min favoritform av träning på sommaren. Vi får se om det passar, om det gör det så kan jag ställa upp, säger Frida Karlsson till VG.

Therese Johaug, Norge
200301 Therese Johaug of Norway celebrates after the women’s relay during the FIS Cross-Country World Cup on March 1, 2020 in Lahti. Photo: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 136125

Och Karlsson ger även ett vågat löfte – om att möta Johaug i en duell.

– Ja, det kan väl vi få till. Det finns väl intresse för det, säger Karlsson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!