Frida Karlssons svar till Therese Johaug – efter storstjärnans oväntade utspel: ”Kan bara tacka för det”

Therese Johaug menade att Frida Karlsson är favorit i premiären.
Nu svarar svenskstjärnan.
– Det kan jag ju bara tacka för, säger hon till SVT.

Therese Johaug har, ända sedan återkomsten till längdskidorna efter hennes dopningsavstängning, varit fullständigt makalös. Den norska superstjärnan har vunnit nästan varenda lopp hon ställt upp i, och har visat upp karriärens kanske allra bästa form.

Stökig säsong

Men hon har, under det senaste året, verkligen fått en värdig utmanare i den svenska supertalangen Frida Karlsson. Svenskan fick ett sensationellt genombrott i VM 2019, och många räknade med att hon under förra säsongen skulle utmana Johaug på riktigt.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden (winner) and Therese Johaug of Norway /second place) after finishing in the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Men säsongen blev ett misslyckande och efter att ha fått avslag i en hälsokontroll så blev det knappt några tävlingar alls för Karlsson under den långa säsongen. Hon var dock tillbaka under slutet av den, och visade då upp vilken kvalité hon besitter då hon vann Holmenkollens tremil framför just Therese Johaug.

Svaret på utspelet

Och inför premiären i Ruka, som traditionsenligt går av stapeln under sista helgen i november, så menar faktiskt Johaug att Karlsson går in som favorit.

– Nu får jag passa på att lägga över lite press på Frida. I fjol fick jag kritik för att jag var för snäll mot dem och tog hand om dem. Därför säger jag nu: Frida vinner i Ruka, har hon sagt.

Frida Karlsson, skidor
200307 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Nu svarar Frida Karlsson på det oväntade utspelet.

– Det är väl kul om Therese Johaug tror på mig, det kan jag ju bara tacka för. Nä, men vem ska jag passa vidare till då? Det är kul, jag är laddad för säsongspremiären, säger Karlsson till SVT, och menar att hon kan passa över favoritskapet till flera lagkamrater.

– Jag vet ju att bara i mitt lag finns det många starka tjejer som kommer vilja slåss högt upp i resultatlistorna.

”Viktigt för mig”

Karlsson berättar dessutom, för SVT, om hur mycket vinsten i Holmenkollen betydde för henne.

– Den var viktigt för mig, dels var det väldigt motiverande att få den pricken över i:et på säsongen. Och att ta med sig det in i träningsåret har hjälpt mig mycket i sommar och höst. Det är också viktigt om man tänker mentalt, det var lite av en barriär som jag krossade där. Det är viktigt att veta att när jag har en riktigt bra dag så kan jag stå överst på prispallen, säger hon.

LÄS MER: Succésvenskan Linn Svahn stödjer kritiken mot skidförbundet: ”Det känns oansvarigt”

Få våra nyhetsbrev!