Frida Karlssons passning – erkänner starka känslorna inför historiska duellen med Ebba Andersson: ”Det är prestige”

Ebba Andersson och Frida Karlsson är två av världens bästa skidåkare.
Nu möts stjärnorna – i en historisk duell.
– Det kommer vara prestige, säger Karlsson.

Frida Karlsson och Ebba Andersson är två av svensk skidåknings riktigt stora. Frida Karlsson har stundtals dominerat under de senaste säsongerna, i såväl världscupen som i stora mästerskap.

Historiska mötet

Ebba Andersson blev förra årets stora VM-drottning, och trots att hon haft en tyngre vinter så tillhör hon fortfarande den absoluta världseliten, och mot slutet av säsongen hittade hon formen. Men trots att Frida Karlsson och Ebba Andersson varit rivaler i mängder av lopp under våren, så är det ett möte som fortfarande saknas.

Frida Karlsson och Ebba Andersson är båda från Sollefteå, men faktum är att duon aldrig tidigare mötts i deras gamla hemstad. Ett faktum som nästan låter för konstigt för Frida Karlsson.

– Nä, alltså…det måste vara jättelänge sedan. Jag har bara några svaga minnen av att vi kanske tävlade mot varandra som barn, säger Frida Karlsson till Expressen.

Fridas passning

Men nu är det, efter alla år, dags. I helgens finaltour av Smart Energy Cup går tävlingarna i Sollefteå, och för Frida Karlsson blir det stort att tävla mot just Ebba på hemmaplan.

– Det är ju ändå en riktig duell om tronen på hemmaplan. När jag väl står där på startlinjen så kommer det att vara lite prestige, säger Frida Karlsson.

Frida Karlsson, skidor
240320 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF efter damernas 20 km fristil under dag 1 av SM-veckan den 20 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0505

Ebba Andersson tonar dock ner rivaliteten på förhand. I stället menar hon att det bara är att gå ut och njuta, för både henne och Frida.

– Jag tänker att vi båda mest är glada över att få vara hemma och tävla. Det är ju nåt alldeles extra.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev