Linn Svahns brutalt ärliga ord om Stina Nilsson – säger vad hon egentligen tycker om skidskytten: ”Det är jävligt tråkigt”

Linn Svahn har gjort en makalöst bra skidsäsong i år.
Och jagar Stina Nilssons rekord på flest världscupsegrar.
Nu erkänner Svahn vad hon egentligen tycker om skidskytten.

Äntligen har Linn Svahn återvänt till den absoluta världstoppen igen. Efter två tuffa år av skador, operationer och rehabilitering har hon verkligen fått kämpa sig tillbaka till glädjen med längdskidåkning.

Svahns succé

Det lossande rejält under vinterns Tour de Ski när Svahn tog sin första världscupseger på över 1 000 dagar. Sedan dess har 24-åringen radat upp segrar och även gått förbi legendaren Charlotte Kalla i historieböckerna.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Linn Svahn, skidor
240314 Linn Svahn of the Swedish cross-country skiing team at a press event ahead of the FIS Cross-Country World Cup on March 14, 2024 in Falun. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0473

Linn har sammanlagt bärgat 15 världscupsegrar under karriären och jagar Stina Nilsson med 23 segrar, som är den svenska längdskidåkare på damsidan som vunnit flest världscuplopp genom tiderna. Medan Gunde Svan är den som toppar hela topplistan med imponerande 30 segerlopp på världscupen.

Orden om Stina

Svahn har ofta jämförts med just Nilsson och framförallt när det kommer till att alltid gå sin egen väg.
– Jag är väldigt säker på vad jag ska göra för att lyckas och tummar inte på det även om andra runtomkring haft en lite annan syn och vill dra åt ett annat håll. Jag drivs väldigt mycket av att jag själv har bollen och jag vet vad jag behöver göra för att bli ännu vassare och ännu snabbare, sa Linn till TT redan som 20-åring om jämförelserna med skidkollegan.
– Jag har fått höra det förut och det känns väldigt coolt för hon är en unik karaktär och skidåkare. Självklart har hon varit inspirerande, men tankesättet – de drag som är lite lika mellan oss – har alltid funnits hos mig. Innan jag visste vem Stina Nilsson var. Det blir tråkigt att inte få matcha mot henne framöver. Men jag ska hålla fanan högt ändå.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, skidor
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Men de fick aldrig chansen att tävla ihop då Svahn gjorde sin allra första A-lagssäsong 2020, samma år som Nilsson valde att byta sport till skidskytte istället. Stina har sedan dess fått kämpa i flera år med sin nya sport men fortsätter vara en inspiration för den nya sprintspecialisten.
– Jag tror på något sätt att alla blir bäst av att göra det de tror på och så fort man inte gör det så tror jag det är viktigt att hitta något nytt att jobba mot. Det känns som att Stina verkligen vill hålla på med skidskytte och det i sig är inspirerande. Att hitta något man är beredd att verkligen ge sig hän till, säger Svahn till SVT men vägrar se sig själv som en efterträdare till Stina Nilsson.
– Jag tycker det är jävligt tråkigt att följa någon annans fotspår och bli den ”nya”.

Vad är din ärliga åsikt om Stina Nilsson? Dela artikeln och säg vad du tycker!

LÄS MER: Stina Nilsson håller inte igen ett dugg – när hon avslöjar exakt vad hon tycker om Petter Northug: ”Jag vill att han ska veta det”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev