Frida Karlssons oro efter nya beskedet – riskerar att missa skid-VM

Frida Karlsson skulle få chansen att visa upp sig på SM för att eventuellt ta en VM-plats. 
Men problem i luftrören gör att 19-åringen tvingas vila ytterligare två SM-tävlingar.
Nu befarar Karlsson att VM-biljetten är allt längre bort.

Frida Karlsson tog hem två JVM-guld och ett brons i stafetten i Lahtis. Succén fick många att höja rösterna för att hon kan ta en plats i den svenska VM-truppen.

Karlsson missar fler SM-lopp

På grund av den senaste tidens många tävlingar valde den 19-årige skidtalangen att ställa in sin medverkan i dagens SM-lopp över 10km. Där skulle hon ställts mot bland annat Charlotte Kalla och Ebba Andersson – men nu kommer ytterligare dystra besked.

Frida Karlsson har fortfarande problem med luftrören som är slitna efter JVM.  Det gör att hon väljer att stå över två ytterligare lopp under SM-veckan i Sundsvall.
– Jag har fått så mycket tävlingar ändå, så de andra väljer jag bort. Det är inte värt att riskera hälsan även om det handlar om uttagning inför VM, säger Karlsson till SVT Sport.

Kör SM-masstarten

Efter att ha hoppat av två ytterligare lopp väntar nu endast en start på SM, det i söndagens massstart. Det blir det sista loppet innan Rikard Grip kommer presentera den svenska VM-truppen.

Karlsson har inte pratat något ytterligare med Grip.
– Han har inte sagt mer än det han har sagt tidigare, att de som åker fortast kommer att åka på VM, säger hon.

Kan missa skid-VM: ”Lite längre bort”

Efter vinterns succéer, där Frida Karlsson bland annat besegrade delar av den svenska skideliten i säsongsöppningen i Bruksvallarna, har hon inte velat prata något vidare om VM.

Karlsson säger själv att hon inte har påverkats något vidare gällande all uppståndelsen.

Däremot befarar hon att en VM-plats till Seefeld kommer allt längre bort.
– Kanske lite längre bort nu när jag inte kan visa vad jag går för så här i inledningen på SM. Men jag vet inte riktigt, det enda jag fokuserar på är att göra mitt bästa när jag tävlar och sedan får vi se vad de andra tycker och tänker. Det är inte jag spekulerar i, säger Frida Karlsson till SVT Sport.

Dela om du vill se Frida Karlsson i den svenska truppen till skid-VM!

LÄS MER: Therese Johaugs känga mot Norge (!) – efter svenska uppvisningen

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat