Therese Johaugs känga mot Norge (!) – efter svenska uppvisningen

Therese Johaug hyllade den svenska publiken i Ulricehamn till skyarna.
Samtidigt passade superstjärnan på att skicka en känga till Norge.
– Om norrmännen ska utmana måste de komma upp till Frognerseteren (i Holmenkollen) på söndagen också och inte bara ligga bakfulla på soffan där hemma, säger Johaug till Sportbladet.

Therese Johaug fortsätter tokdominera i världscupen. Ingen har varit i närheten av att slå norskan i vinter och samma scenario skulle utspela sig i Ulricehamn.

Hyllningen till svenska publiken

Norskan vann med drygt 22 sekunder före landsmaninnan Astrid Jacobsen och Ebba Andersson tog hem tredjeplatsen. Efteråt fick den svenska publiken ta emot stora hyllningar av Johaug.

Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Drygt 50 000 personer, den största publiken under helgen någonsin, hade tagit sig till Ulricehamn för att se världsstjärnorna göra upp i skidspåren.

”Ni är världens bästa publik”, skrek Johaug till publiken på skidstadion.Efteråt fick hon frågan av Sportbladet huruvida hon tror att hennes uttalande kommer leda till reaktioner i Norge.

Johaugs känga mot Norge

Men Johaug står fast vid sin åsikt – och skickar samtidigt en känga till den norska publiken.
– Om norrmännen ska utmana måste de komma upp till Frognerseteren (i Holmenkollen) på söndagen också och inte bara ligga bakfulla på soffan där hemma. Det är väldigt, väldigt bra stämning där när herrarna kör på lördagen men sen när vi kör på söndagen är det sämre, säger Johaug till Sportbladet.

Hon blickade därefter mot de norska journalisterna på plats och fortsatte:
– Det är ju så!

Charlotte Kalla hade en tyngre dag i Ulricehamn och slutade på 13:e plats i loppet, en minut och 20 sekunder efter Johaug.

Superform till VM

Therese Johaug är i superform lagom till skid-VM i Seefeld. Skid VM 2019 avgörs i Seefeld in Tyrol och Innsbruck i Österrike mellan 19 februari och 3 mars 2019.

Mästerskapet blev en liten besvikelse för svensk del då vi fick åka hem med bara fyra medaljer (två brons och två silver).

Charlotte Kalla knep silver i klassisk stil och brons i skiathlon. Damlaget med Anna Haag, Ebba Andersson, Stina Nilsson och givetvis Charlotte Kalla, tog även silver i stafett. Utöver det tog herrarna brons i stafett.

LÄS MER: Charlotte Kallas hemliga guldvapen – belagd med tystnadsplikt: ”Får inte säga något”

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat