Frida Karlssons klockrena svar på Instagram – efter otäcka skadesmällen på hotellrummet

Hon ramlade otäckt på sitt hotellrum.
Men Frida Karlsson avslöjade ingenting förrän efter dagens lopp.
När hon väl kom hem så tog hon ut sin ilska mot dörren som skadade henne – med en bild på Instagram.

Frida Karlsson hade fått en bra start på årets Tour de Ski och låg trea i totalt inför tisdagens 10 kilometer fristil. Men under loppet var hon chanslös mot framför allt amerikanskorna Jessica Diggins och Rosie Brennan, som kom etta och tvåa med marginal före trean, som blev Ebba Andersson.

Otäcka smällen

Frida Karlsson var nästan minuten efter vinnande Diggins, då hon åkte in på en, för att vara Frida Karlsson, blygsam niondeplats. Men vaksamma tittare märkte kanske att allt inte stod rätt till när Karlsson åkte, och efteråt kom förklaringen.

210103 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after the Women’s 10km Pursuit during Tour de Ski on January 3, 2021 in Val Müstair. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

En Karlsson nära till tårar berättade i SVT att hon skulle lyfta upp sig själv i en dörrkarm på hotellrummet, när den plötsligt brakade till golvet. Karlsson fick rejält ont, och tvingades genomföra tisdagens lopp med smärtstillande i kroppen – men hon berättade att varje stavtag kändes.

– Jag fick en smäll på ena skinkan. Det kändes under hela loppet, säger hon.

Klockrena Instagram-bilden

Karlsson var märkbart upprörd när hon lämnade tävlingen, men för att få ut lite av sin ilska så valde hon att skoja till det på Instagram, där hon la ut en bild på stories på den trasiga dörren – och ett väl valt finger mot den.

Nu kan Karlsson bryta touren.

– Det känns som att jag inte kan göra mig själv rättvisa och då vet jag inte om det finns någon mening med att fortsätta, säger hon till Aftonbladet.

Foto: Instagram

Landslagschefen Anders Byström är inte på samma spår – och menar framför allt att fokus ligger på att vara hel på VM.

– Nu ska hon åka ner lätt så hon inte stelnar direkt. Sedan ska hon äta och då får vi se hur det är efter hon duschat. Vi riskerar dock ingenting för VM. När vi pratade efter loppet var hon ledsen och hade jätteont. Då tänker jag att det här blir nog svårt. Vi hoppas på en mirakelåterhämtning, men vi får se, sa han direkt efter loppet.

LÄS MER: Oroande beskedet om Charlotte Kalla – så har hon påverkats efter corona-smittan: ”Det är jävligt läskigt”

Få våra nyhetsbrev!