Frida Karlssons ilska mot norske profilen – ryter ifrån ordentligt efter utspelet: ”Det där tänder en eld i mig”

Ole Morten Iversen kom med ett omtalat utspel.
Det sågas nu även av Frida Karlsson.
– Det där tänder en eld i mig, säger stjärnan.

Det har länge varit såväl på tapeten som omdiskuterat – likväl som sågat. Damerna kör inte lika långt som herrarna i varken världscupen eller under stora mästerskap, och under det senaste året har allt fler stjärnor vädrat sitt missnöje kring det hela, och längst fram i täten i frågan går flera svenska stjärnor.

Norska utspelet

Åkare som Linn Svahn och Frida Karlsson har sagt att det är dags för en förändring, och särskilt menar de att damerna åtminstone borde få åka en femmil, i stället för tre som är den längsta distansen nu. Frågan kommer snart att tas upp av Fis, men alla är inte för en eventuell förändring.

201121 Ole Morten Iversen, coach of Norway, after the women’s 10 km classic technique interval start during Beitosprinten 2020 on November 21, 2020 in Beitostølen. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

För någon vecka sedan kom nämligen den norske profilen och nuvarande damtränaren Ole Morten Iversen med ett oväntat utspel – och tycker att de nuvarande distanserna bör vara kvar.

Han menade bland annat att det kommer att bli ”för dålig tv”, och att det kommer hämma såväl intresset som återväxten för damerna inom sporten.

”Tänder en eld i mig”

Uttalandet har nu nått Frida Karlsson – som till Expressen slår tillbaka ordentligt mot den norske tränaren.

– Jaaa du….det där tänder en eld i mig. Är det någon säger att ”du klarar aldrig det där” – då vill man ju visa att man gör det, säger hon till tidningen.

Frida Karlsson, skidor
210110 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 10km cross-country skiing free technique mass start on January 10, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0112

Ett argument för att behålla distanserna som de är, är att Therese Johaug redan nu anses vara så pass dominant på längre distanserna. Många, däribland Iversen, menar att en femmil bara skulle göra norskan än mer dominant. Frida Karlsson, som faktiskt slog Johaug i Holmenkollens tremil för ett par år sedan, håller inte med.

– I en masstart över 50 kilometer ser jag inga hinder för att vi inte ska kunna ta henne där också, säger Karlsson.

LÄS MER: När en felvänd Zlatan fick bollen vid mittplan(!) – och trollade fram karriärens allra läckraste assist

Få våra nyhetsbrev!