När en felvänd Zlatan fick bollen vid mittplan(!) – och trollade fram karriärens allra läckraste assist

Zlatan Ibrahimovic har gjort mängder av drömmål under karriären.
Men visst har det blivit en och en annan läcker assist också.
Men ingen slår nog den här…

Zlatan Ibrahimovic fyller snart 40 år och har i över 20 år spelat proffsfotboll runtom i världen. Det har blivit spel i Europas allra största ligor, och spel i några av tidernas största klubbar – och varje säsong har haft en gemensam nämnare.

Gjort allt

Ibrahimovic har fullständigt öst in mål. År efter år så har han briljerat med sin målfarlighet, sin fantastiska teknik och sin nästan unika vinnarskalle. Drömmålen har nästan avlöst varandra, och söker man på Ibrahimovic på Youtube kommer mängder av osannolika strutar upp.

210912 Zlatan Ibrahimovic of Milan celebrates scoring 2-0 during the Serie A football match between Milan and Lazio on September 12, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Men under årens lopp har det även hunnit med att bli en hel del snygga assister. Ibrahimovic besitter ett bra spelsinne och en strålande passningsfot, och blandar man det med akrobatik… ja, då blir det en ganska bra kombination.

Otroliga assisten

Ett tydligt exempel på detta var när Ibrahimovic, i en match för PSG borta mot Bastia, fick bollen vid mittlinjen. Svensken hade ansiktet vänt mot mål, och var i ett tillsynes omöjligt läge att skapa någonting farligt. Med med en stor gnutta fantasi – och än ännu större del kroppslig skicklighet – så blev det såklart livsfarligt.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210509 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A match between Juventus and Milan on May 9, 2021 in Turin. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN

Ibrahimovic fläkte upp foten i luften och klackade fram bollen perfekt i djupled till Ezequiel Lavezzi, som fri mot målvakten inte gjorde några misstag. Det är få spelare i världen som skulle kunna klara av en passning med den kvalitén, och på det sättet, och visst är väl det ändå Zlatans snyggaste framspelning i karriären?

Zlatan Ibrahimovic gjorde under den gångna säsongen blygsamma två framspelningar på 19 matcher i Serie A, men han gjorde samtidigt hela 15 mål. Den här säsongen har han haft problem med skador, men han fick hoppa in i den senaste Serie A-omgången, och behövde då bara sju minuter på sig innan han gjorde 2-0-målet i det förväntade toppmötet mot Lazio. Svensken var dock skadad under CL-mötet mot Liverpool i veckan, men väntas vara tillbaka till söndagens stormöte mot Juventus.

Se assisten HÄR!

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics klockrena hälsning till världen – efter omtalade detaljen precis vid hans comeback-mål

Få våra nyhetsbrev!