Frida Karlssons hjärtevärmande och osjälviska gest för barnen – visar vilken fantastisk förebild hon är för alla: ”Viktigt för mig”

Frida Karlsson är en av våra största skidstjärnor.
Nu visar hon också vilken fantastisk förebild hon är.
– Det känns väldigt viktigt för mig, säger hon i ett pressmeddelande.

Hon är både både framgångsrik i skidspåren och är väldigt omtyckt vid sidan av. Framtiden ligger verkligen för 24-åriga Frida Karlssons fötter.

Karlssons gest

Senaste skidsäsongen är ännu ett bevis på att Karlsson fortsätter att ta steg i sin utveckling och är en av världens bästa skidåkare. Men hon låter ändå inte kändisskapet stiga henne åt huvudet och visar nu prov på sin stora ödmjukhet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240406 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF jublar efter damernas sprint i klassisk stil under Ford Smart Energy Cup den 6 april 2024 i Sollefteå. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0180

Frida har blivit ny ambassadör för organisationen Wimt för att inspirera nya, unga skidåkare.
”Det är en stor ära för oss att presentera Frida Karlsson som ambassadör. Petter Northug inspirerade Frida till att bli den Champion hon är idag och bevisligen inspirerar Frida våra framtida Champions”, skriver de i ett pressmeddelande.

Förebilden Frida

Svenska landslagsstjärnan var på plats under klassiska Fjälltopploppet i Bruksvallarna för att träffa barnen som också drömmer om att nå lika långt som hon gjort.
– För mig är kanske det här den viktigaste tävlingen på året. Det var här min dröm om att bli skidåkare föddes. När jag fick åka samma tävling som de stora stjärnorna, som Petter Northug som blev min största idol, säger Frida i en video på Instagram, se den här nedanför.
– Därför känns det väldigt viktigt för mig att vara tillbaka här, med alla barnen och se om jag kan försöka så ett frö där, hos dem. Och försöka ge tillbaka till skid-Sverige.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
231229 Frida Karlsson of Sweden poses for a portrait during a press meet ahead of Tour de Ski on December 29, 2023 in Toblach. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0814

Frida Karlsson blir också påmind om den gången hon som 13-åring fick träffa sin barndomsidol Petter Northug och fångades av en tv-kamera, se videon här nedanför.
”Min största idol är ju Petter Northug, så jag är väldigt glad. Det är så himla kul”, sa hon då.

Under Fjälltopploppet som genomfördes nyligen märks det också tydligt vem som är den stora favoriten hos barnen. ”Frida Karlsson”, svarar de flesta ungdomarna när de får frågan om vem som inspirerar dem mest.
– Hon ger aldrig upp och hon är alltid positiv. Hon gör sitt bästa och ger sig aldrig, säger barnen i videon, se den här nedanför.

LÄS MER: Hanna Öberg och Elvira Öbergs första ord om Stina Nilssons beslut – säger nu det alla tänker: ”Hon ska ha en eloge för det”

Många svenskar vill också hylla Karlsson för det fina initiativet att ställa upp för barnen och hjälpa dem att nå sina drömmar.
”Så fint, bra där!”, skriver en användare i kommentarsfältet.
”Fan vad grym du är, Frida Karlsson”, skriver en annan.
”Man känner igen dig på skidåkningen, den sitter i”, skriver en tredje om bilderna på en ung Frida i skidspåren.

Visst är Frida Karlsson en fantastisk förebild? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se videon:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev