Frida Karlssons helt ärliga ord – berättar om vinterns stora mardröm: ”Allt blev ett hinder”

Frida Karlsson stoppades från stora delar av vinterns tävlingar.
Nu berättar hon om den tuffa perioden.
– Allt blev ett hinder, säger hon till Dagbladet.

Frida Karlsson fick ett enormt genombrott under VM i Seefeld 2019, då hon tog hela tre medaljer. Förhoppningarna om att hon skulle fortsätta dominera under sin första världscupsäsong var skyhöga – men det blev en mardröm.

Berättar om tuffa tiden

Karlsson var långt, långt efter i säsongspremiären, och därefter kom chockbeskedet om att Karlsson fått ett startförbud i tävlingarna. Anledningarna var att stjärnskottet inte klarat de hälsokontroller som skidlandslaget har, och det dröjde fram till slutet av säsongen innan Karlsson var tillbaka.

Frida Karlsson, Skidlandslaget
200207 Frida Karlsson during a press conference with the Swedish cross country skiing team on February 7, 2020 in Falun. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180181

Nu berättar hon om känslorna under vintern.

– Man är så inne i sin bubbla och helt inställd på att tävla. Det blir en smäll när allt fokus ändras, när man får startförbud. Jag var jättetrött och sliten. Allting blev ett hinder, säger Frida Karlsson till Dagbladet.

”Det är en utmaning”

Frida Karlsson berättar att det inte rörde sig om någon ätstörning, men att hon hade svårt att hitta balansen mellan träningen och kosten.

– Det är en utmaning med näring. Vi tränar väldigt, väldigt mycket och hårt. Och den träning som krävs gör det svårt att få i sig tillräckligt med näring, för att kunna ha tillräckligt med energi, säger hon.

Frida Karlsson, Charlotte Kalla
191123 Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF, kramas om av Charlotte Kalla, Piteå Elit SK, efter skidloppet över 10 km klassisk stil vid Gällivarepremiären den 23 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Frida Karlsson menar dock att den tuffa perioden gjort henne starkare.

– Det är i motgångar som man blir mentalt starkare. Det var en stor utmaning och jag tar med mig mycket från förra säsongen, säger hon.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!