Frida Karlssons helsköna ord efter Maja Dahlqvists chockbesked – säger nu det som varenda svensk vill höra: ”Jag tror att…”

Maja Dahlqvist flyttar till Norge.
Då jublar Frida Karlsson.
– Det kan vara en riktig kick, säger Karlsson till SVT.

Maja Dahlqvist har de senaste tio åren bott i Falun, nära Lugnets skidstadion. Men de senaste somrarna har Dahlqvist varit mycket i Trondheim, där det finns bra träningsmöjligheter. Förra veckan kom beskedet att Dahlqvist snart lämnar Sverige.

Flyttar till Norge

Tillsammans med pojkvännen Kevin Bolger flyttar nämligen Dahlqvist permanent till just Trondheim i Norge, där skid-VM avgörs nästa vinter. Dahlqvist berättar att det finns rullskidbana på somrarna, som senare, när snön kommer, blir tävlingsspår under vintern.

– Men det känns som det är på tiden med något nytt. När VM är i Trondheim nästa år känns det ganska motiverande att dra dit, säger Dahlqvist till Aftonbladet om flytten.

Och det är fler som jublar över Maja Dahlqvists flytt till Norge. Frida Karlsson, som under åren varit en av Dahlqvists närmsta vänner under de senaste åren i landslaget, menar att hon kommer ta tillfället i akt och bo hos Dahlqvist så ofta som möjligt, och att hon till och med varit med i lägenhetssökandet. Och Frida Karlsson är ärlig med att hon kommer ta varenda möjlighet att tillbringa tid i den nya lägenheten.

“En riktig kick”

Hon säger till SVT att planen är att besöka henne så ofta som möjligt.

– Ja, jag var ju med här när de skulle kika på lägenheten och jag var väldigt noga med att ni måste ha ett extrarum, så jag kommer nog spendera lite tid där, säger Karlsson.

240309 Frida Karlsson of Sweden after women’s 50 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 9, 2024 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Men för Frida Karlsson handlar det inte bara om umgänget med Maja Dahlqvist. Att få åka in VM-banorna så ofta som möjligt kan vara ett succédrag när mästerskapet avgörs i Trondheim nästa år.

– Jag tror framför allt motivations-mässigt att det kan vara en riktig kick, att få lära sig de banorna. 

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev