Frida Karlssons chock – efter vännen Ebba Anderssons oväntade beslut: ”Det är helt upp till henne”

Båda är fostrade i samma skidklubb.
Därför blev Frida Karlsson så överraskad av Ebba Anderssons beslut.
– Det kom lite som en chock, säger 20-åringen till Sportbladet.

Hon är tillbaka hemma i Sollefteå för att ladda upp för nya skidsäsongen. Men allt är inte som vanligt för svenska stjärnskottet Frida Karlsson.

Fridas chock

I veckan förlorade hon nära vännen Ebba Andersson som valde att lämna Sollefteå Skidor IF. Tillsammans med sin bror Fredrik Andersson byter båda klubb till Piteå Elit.

Frida Karlsson, Ebba Andersson
200307 Frida Karlsson of Sweden (winner) and Ebba Andersson of Sweden (third place) on the podium after the women’s 30 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 7, 2020 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Ebba och Frida är fostrade tillsammans i Sollefteå Skidor IF och har följt varandra ända sedan barnsben. Och Karlsson hade inte den blekaste aning om vännens beslut att byta klubb.
– Det kom lite som en chock. Men ja, det är som det är, säger 20-åringen till Sportbladet

”Hennes beslut”

Frida Karlsson tycker så klart att det är tråkigt att tappa Ebba Andersson efter alla åren ihop.
– Det beslutet är helt upp till Ebba och Fredrik, självklart tycker jag att det är lite tråkigt för vi har haft väldigt roligt på tävlingshelgerna och jag har känt att vi har haft en riktigt stark uppställning i klubben. Men vi kommer att ses i spåren och på rullskidbanan i sommar. De har sin mamma och pappa här och det är naturligt att vi ses, säger hon till kvällstidningen.

Frida Karlsson, skidlandslaget
200216 Frida Karlsson of Sweden after the women’s 10 km classic pursuit during the Ski Tour 2020 on February 15, 2020 in Östersund. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_510

Men det är inte bara på klubbnivå som det varit förändringar under våren. Framförallt i landslaget har det skett en hel del sedan säsongen tog slut.

Kaos i landslaget

Efter en hel del kaos och kritik i olika riktningar har flera fått lämna sina roller. Frida Karlsson pekades även ut som en av landslagsåkarna som ville bryta sig ur från landslaget och köra på eget håll när turbulensen var som störst.

Men det vill svenskan dementera helt. Istället ser hon kaoset som något positivt och ser ljust på framtiden.
– Jag tror att det har varit bra allt som skett, det har varit väldigt händelserikt sista veckorna. Jag känner mig positiv kring det som händer nu. Jag tror att det är det som behövs och jag känner mig trygg med ledningen, man märker att de tar sin uppgift på största allvar och det är inte den lättaste uppgiften utifrån läget de har, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Nya chockbeskedet för längdlandslaget – succétränaren får lämna(!) trots stora framgångarna: ”Vemodigt”