BOMBEN: Här är Rikard Grips totalt oväntade jobb – ett år efter avhoppet i landslaget: ”Stina sa till mig…”

Rikard Grip är tillbaka.
Men inte till längdskidorna – utan som ny generaldirektör för skidskyttelandslaget.
– Stina Nilsson sa till mig: ”Gör som jag och följ dina drömmar”, säger Grip till SVT.

Rikard Grip var en stor del av det svenska längdlandslaget i mer än tio år. De första fyra åren som ledare – och de sex sista som ytterst ansvarig.

Klar för skidskyttelandslaget

Förra våren meddelade dock Grip att han lämnar sitt uppdrag, och han fick avsluta med tre medaljer under VM i Seefeld. Sedan dess har Grip haft uppdrag inom Svenska Olympiska Kommittén (SOK), men nu återvänder till vinteridrotten – men inte till längdlandslaget.

190702 Rikard Grip, SOK:s idrottsansvarig OS förberedelse poserar för ett porträtt under en pressträff om satsning inför OS 2026 arrangerad av Sveriges Olympiska Kommitté den 2 juli 2019 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Under tisdagen blev han presenterad som ny generalsekreterare för skidskyttelandslaget.

– Jag är otroligt glad och stolt över att få möjligheten att vara en del av svenskt skidskytte, som är i en spännande utvecklingsfas och har en trygg organisation. Att få komma in och bidra med mitt ledarskap, mitt engagemang och mina erfarenheter från alla år i elitidrottsverksamhet, tillsammans med mina nya kollegor ser jag verkligen fram emot, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

”Stina sa till mig…”

Han gör därmed samma flytt som Stina Nilsson gjorde tidigare under våren.

– Det är fantastiskt att en person vågar tar det steget Stina har gjort. Hon har en lång väg att vandra innan hon kan klassas som en världsåkare. Men det viktigaste är att man har en passion för det man gör, säger Rikard Grip till SVT.

151121 Stina Nilsson, Ifk Mora Sk, tilldelar Sixten Jernbergpriset av Sveriges förbundskapten Rikard Grip under världscupsuttagningen över 10 km fristil den 21 november 2015 i Bruksvallarna. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Grip menar att Stinas byte innan hade någonting att göra med hans val, men att de hade kontakt innan han tackade ja.

– När jag nämnde att jag var lite lockad att ta jobbet svarade hon: Gör som jag och följ dina drömmar. Och det har jag gjort, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!