Nya chockbeskedet för längdlandslaget – succétränaren får lämna(!) trots stora framgångarna: ”Vemodigt”

Nya chockbeskedet för längdlandslaget – succétränaren får lämna(!) trots stora framgångarna: ”Vemodigt”

Avhoppen fortsätter i längdlandslaget.
Nu lämnar även succétränaren Johan Granath.
– Det är deras beslut egentligen, säger han till Aftonbladet.

Det svenska längdlandslaget har ett turbulent år bakom sig. Under säsongen var kritiken stor från åkarna på framför allt vallateamet, men även det organisatoriska kaoset som varit i ledningen.

Succétränaren lämnar

Efter det stora kaoset så har flera ledare, framför allt på herrsidan, lämnat. Nu hoppar ytterligare en av.

180210 Johan Granath, coach of Norway in the mixed zone after the Women’s Skiathlon during day one of the 2018 Winter Olympics on February 10, 2018 in Pyeongchang. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

För Aftonbladet bekräftar Johan Granath att han, efter att ha varit en del av förbundet i hela sju år, slutar.

– Det stämmer. Jag gör min sista dag i morgon. Det känns vemodigt, säger han.

”Deras beslut”

Granath har tidigare varit sprinttränare i damlandslaget och har därmed legat bakom stora framgångar de senaste åren. Han berättar att diskussioner fanns om en förlängning.

– Jag hade en diskussion med skidförbundet den 1 april men då visste man inte hur ekonomin eller strukturen skulle se ut, säger Granath.

161120 Johan Granath, damtränare Sverige, och Hanna Falk, Ulricehamns IF, kollar på en video efter finalen i sprint den 20 november 2016 i Bruksvallarna. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Granath har den senaste tiden varit högt delaktig i utvecklingslandslaget, som legat bakom enorma framgångar under den nyss avslutade säsongen med bland andra Linn Svahn i spetsen.

– Det är deras (förbundets) beslut egentligen. Sen som sagt är det vemodigt när man varit med länge. Jag tror att  jag har saker kvar att delge svensk skidsport och jag blir en del av det ändå även om jag inte jobbar för landslaget. Men det är ingen bitterhet från min sida, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!