Frida Karlssons beundransvärda gest efter storsegern i Holmenkollen – som nu hyllas i hela Norge: ”Många gillar det”

Frida Karlsson vann femmilen i Holmenkollen överlägset.
Sedan vann hon norska folkets hjärta med den finaste gesten.
– Att en stjärna som Frida Karlsson gör det tror jag att många verkligen gillar, säger norske journalisten Simen Lönning till Expressen.

Det var stor skidfest i Holmenkollen under helgen där damernas och herrarnas femmil lockade storpublik. På lördagen var det en svensk som alla pratade om – nämligen Frida Karlsson.

Karlssons storseger

Svenskan var helt överlägsen och vann den prestigefyllda femmilen i storslagen stil. Som traditionen får vinnaren alltid ta trappan upp till den norska kungafamiljen som är på plats.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240309 Frida Karlsson of Sweden after women’s 50 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 9, 2024 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / JE0077

Men i helgen fanns ingen kung Harald på läktaren under världscuploppen. Då han efter en resa till Malaysia blev sjuk och tvingades till akut operation.

Fridas fina gest

Istället var drottning Sonja, kronprins Haakon och prinsessorna Ingrid Alexandra och Astrid på plats i Holmenkollen för klassiska skidtävlingen. Och Karlsson fick träffa samtliga efter sin storseger på femmilen.
– Det var trevligt, faktiskt. De är ju skidintresserade och var väldigt glada för min skull. Så det var roligt, säger Frida till Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240309 Frida Karlsson of Sweden after competing in women’s 50 km classic technique mass start during the FIS Cross-Country World Cup on March 9, 2024 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / JE0077

Svenskan bjöd också på en högst beundransvärd gest efter segern som gick rakt in i norska folkets hjärtan. Karlsson önskade god bättring till kung Harald som just nu får fortsatt vård på Rikshospitalet i Oslo.
– Det var en fin gest som säkert hela kungafamiljen uppskattar. Kungens hälsa har varit den stora nyhetshändelsen i Norge sedan han insjuknade för ett par veckor sedan, säger norske journalisten Simen Lönning till kvällstidningen.
– Kungen är väldigt populär i Norge och det betyder mycket för många. Att en stjärna som Frida Karlsson visar omsorg tror jag att många verkligen gillar.

LÄS MER: Frida Karlssons klockrena passning till Therese Johaug – efter fullständiga krossen i Norge: ”Jag är säker på att…”

Men Frida råkade också göra bort sig lite under mötet med norska kungafamiljen. Förvirring uppstod när hon var på väg bort från deras platser och det visade sig att hon inte hade hälsat på alla kungligheter.
– Men då blev jag tillbakaropad av kronprinsen. Jag hade ju missat prinsessan, haha. Men allt ordnade sig till slut!, erkänner svenskan i intervjun.

Visst är Frida Karlsson helt fantastisk? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev