Frida Karlsson överraskar alla i en helt annan sport(!) – hyllas efter debuten: ”Hon hade kunnat bli riktigt bra”

Det var seriefinal i Division 3 Ångermanlands slutspelsserie.
Då plockade Remsle UIF in ett högst oväntat nyförvärv.
Nämligen världsstjärnan i längdskidor: Frida Karlsson.

23-åriga Frida Karlsson är en av världens främsta längdskidåkare och mest förknippad med vintersport. Men multitalangen har också hittat andra sporter att sysselsätta sig med på sommarhalvåret.

Fridas comeback

Tidigare har hon öppnat upp om sitt stora golfintresse och i hennes ungdomsår var svenskan även en duktig fotbollsspelare. Som tonåring blev Karlsson uttagen till elitlägret i Halmstad, dit de bästa i varje årskull skickas, och där fanns en ljus framtid.

Frida Karlsson, skidor
220324 Frida Karlsson, Sollefteå IF, efter damernas 15km masstart under dag 2 av SM-veckan den 24 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / MT0349

Till slut blev det ändå skidorna som tog över och landslagsstjärnan fick lägga fotbollsskorna på den berömda hyllan. Men på söndagen gjorde hon högst oväntad comeback på gräsplanen Brovalla IP i Älandsbro, iförd Stålmannen-benskydd(!).

Trio Karlsson

Moderklubben Remsle UIF behövde förstärkning till seriefinalen i Division 3 Ångermanlands slutspelsserie. Och Frida Karlsson blev en dunderförstärkning och ett rejält hemligt vapen i den viktiga matchen.

Frida Karlsson, skidor
Frida Karlsson byter om till fotbollsmatch. FOTO: Instagram.

23-åringen inledde matchen på bänken men blev sedan inbytt till den andra halvleken och gjorde då sina systrar Hannah Karlsson och Fanny Karlsson sällskap på planen i en historisk systertrio. Karlsson-trippeln kunde sedan hjälpa sitt lag till en mycket viktig 2-0-seger mot toppkonkurrenten Älandsbro AIK.

”Riktigt bra”

Efteråt hyllades Frida Karlsson, som spelade högerback för dagen, i hennes första fotbollsmatch på många, många år.
– Hon är duktig. Hon hade nog kunnat bli riktigt bra i fotboll också, säger Remsles tränare Anders Törnlund till SVT Sport.
– Vi hade lite tunt med folk och hon var spelsugen. Hon har ju spelat fotboll tidigare och tycker att det är roligt, så hon var med på en träning och sen fick hon vara med och spela matchen.

Skidstjärnan var också väldigt nöjd med matchen och sin insats. Framförallt var det extra kul att så spela med sina systrar.
”Triss i Karlssons och tre poäng! Checkar av min bucketlist”, skriver hon på Instagram.
”Vad är bättre än två Karlssons i ett och samma lag?”, skriver storasystern Fanny tillsammans med en bild på trion.

Tack vare segern leder Remsle UIF nu slutspelsserien med tre poäng ned till just Älandsbro med tre matcher kvar att spela. Serievinnaren går upp till division 2 och det återstår att se om vi får se Frida Karlsson snöra på sig fotbollsskorna igen.

Vilken otrolig multitalang Frida Karlsson är. Dela artikeln om du håller med!

LÄS MER: Frida Karlssons ärliga ord om Norges framtid – efter att Therese Johaug lämnat skidorna: ”Det är klart att…”