Frida Karlsson avslöjar sitt oväntade intresse i en helt annan sport – och hur bra hon är: ”Jag är eftertraktad”

Frida Karlsson är inte bara ett ess i längdskidor.
Under sommaren blir det även en hel del golf.
– Jag är eftertraktad på tävlingar, säger hon till DN.

Frida Karlsson kommer från en säsong som hon helst vill glömma. Hon gick in i sitt första OS med enorma förväntningar på sig, men det blev totalt fiasko, med placeringar långt bak i resultatlistorna, och tårar efter målgång.

Stora sommarintresset

Efter säsongen valde Karlsson – precis som landslagsstjärnorna Linn Svahn och Maja Dahlqvist – att hoppa av landslagets träningsgrupp för en egen satsning. Hon säger sig vara i bra form till kommande säsong, och under sommaren har hon tränat en hel del med det tyska landslaget, då hennes personliga tränare Per Nilsson är damansvarig för det tyska landslaget.

220324 Frida Karlsson, Sollefteå IF, efter damernas 15km masstart under dag 2 av SM-veckan den 24 mars 2022 i Piteå. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Men det är inte allt Frida Karlsson har för sig under sommaren. Under lägret i Torsby, där hon var samtidigt som det svenska och tyska landslaget var där, hade Karlsson med sig en annan typ av idrottsutrustning för att underhålla sig mellan passen.

– Jag har med mig golfklubborna. Vi hittade någon fotboll att lattja med. Både jag och Maja är rastlösa själar som behöver annan hjärnstimulans, säger hon till DN.

”Det är mygel”

Frida Karlssons golfintresse sträcker sig sedan några år tillbaka, och hon har ett handicap strax under 30. Men det skulle kunna vara lägre…

– Jag har väl 28-29 någonting. Jag är en mygelhandikappare säger man. Jag ’reggar’ inte rundorna så ofta, säger hon.

220312 Frida Karlsson of Sweden celebrates her first place in U23 FIS Cross-Country World Cup on on March 12, 2022 in Falun. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Men sitt handicap till trots så är intresset stort för att få Frida med i diverse tävlingar. Åtminstone om man ska tro henne själv.

– Men jag är eftertraktad när det blir tävlingar. För då har jag ett högt handikapp och jag slår ganska långt. Men det kan bli långt och rakt, eller långt åt tjotahejti.

LÄS MER: Milans allra första besked om Zlatan Ibrahimovic efter omfattande operationen – så mår stjärnan nu