Frida Karlsson helt grundlurad efter segern mot Ebba Andersson – nu avslöjas sanningen om chockpriset: ”Haha, jag fick höra det”

Frida Karlsson chockades av förstapriset i helgen.
Men i själva verket blev svenskan helt grundlurad.
– Haha, jag fick höra det senare, erkänner hon i en tv-intervju.

Det blev den allra sista stora skidduellen för den här säsongen. När svenska landslagsstjärnorna Frida Karlsson och Ebba Andersson gjorde upp på hemmaplan i Sollefteå under helgen.

Frida mot Ebba

Det blev en stjärnspäckad duell under Smart Energy Cup och för första gången någonsin ställdes Frida och Ebba mot varandra i sin gamla hemstad. Andersson tog hem fredagens distanslopp men Karlsson skulle ta revansch i den efterföljande sprintfinalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240211 Frida Karlsson of Sweden celebrates after women’s mass start 20 km during the FIS Cross-Country World Cup on February 11, 2024 in Canmore. SWEDEN AND NORWAY ONLY Photo: Nordic Focus / BILDBYRÅN

Allt avslutades sedan med en jaktstart på söndagen och då var det återigen Frida Karlsson som var snabbast över mållinjen och tog en mycket härlig prestigeseger för Ebba Andersson.
– Äh, men det är kul. Verkligen! Det var ändå viktigt att vinna det här. Det kändes som att det var en kamp och båda ville visa här på hemmaplan, säger Frida i segerintervjun efter loppet och fick sedan summera hela skidsäsongen.
– Jätte-jätterolig! Det har varit bra tryck på publiken, många Sollefteåbor här som tittar och är funktionärer, hela hjärtat av Sollefteå har hjälpt till med tävlingarna. Det här var sista loppet för säsongen, så det var skönt.

Karlsson lurad

Vid sidan av stjärnduellen i skidspåren har även de högst annorlunda segerpriserna i Sollefteå blivit en snackis. Första dagen delades marsipantårtor ut till trion på pallen och dagen efter chockades Frida Karlsson när hon fick ta emot surströmming(!).

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson, skidor
240407 Ebba Andersson, Piteå Elit SK, Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF och Louise Lindström, Högbo GIF på pallen efter damernas jaktstart 15 km klassisk stil under Ford Smart Energy Cup den 7 april 2024 i Sollefteå. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0182

Landslagssvenskan meddelade då att hon kommer att lämna kvar priset i Sollefteå när hon åker hem till Östersund igen. Men det avslöjades senare att Karlsson blivit helt grundlurad i själva verket.
– Haha, jag fick ju höra sen att det bara var förpackningen som var surströmmming – för det var godis i. Så det är lätt att lura, bara för att vuxna ska ta den burken och få godiset, säger hon med ett skratt i en tv-intervju.

Visst är Frida Karlsson en riktig favorit i skidspåren? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Norge reagerar nu starkt på Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahns val –  orden om bilderna: ”Det är skönt att se”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev