Frida Karlsson avslöjar nu nya hjälpen – han ska rädda stjärnans OS-säsong: ”Kommer bli jätteviktigt”

Frida Karlsson har stora skadeproblem.
Nu tar hon hjälp för att rädda den kommande OS-säsongen.
– Det kommer att bli jätteviktigt, säger stjärnan.

Frida Karlsson är en av våra allra största idrottsstjärnor, och hon kommer från en strålande säsong som bland annat innehöll hela tre VM-medaljer. Och detta trots att hon hela tiden kämpat med skador och smärtor. I säsongens allra sista lopp, tremilen i SM i Kalix, så tvingades Karlsson till sist ge upp.

Han ska rädda säsongen

Det gjorde helt enkelt för ont, och Karlsson tvingades helt enkelt att avbryta loppet och nu väntar en stor satsning på den kommande säsongen, där den självklara höjdpunkten är OS. Men nu är den viktigaste uppgiften för Karlsson att få bukt på sina smärtor, som beror på hennes fötter. Karlsson har haft en skev fotställning, vilket lett till en snedbelastning som gör ont och hämmar henne.

210411 Frida Karlsson tävlar i damernas 30 km fristil under SM den 11 april 2021 i Kalix. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Nu agerar Karlsson genom att ta hjälp av fysioterapeuten Marcus Bystedt. Huvudfokus: Rädda OS-satsningen.

– Det kommer att bli jätteviktigt. Det känns tryggt att vi redan börjat. Vi har haft en del träffar under våren och kommer att ha många fler. Det här ska vi få bukt av, säger Frida Karlsson till Aftonbladet.

”En ond cirkel”

För Karlsson är fokus nu att återigen börja trycka ner skidorna i marken på rätt sätt, och att alltså bli av med snedbelastningen.

– Det har blivit en ond cirkel från i höstas när jag fick höft- och ljumskproblem. Jag har inte aktiverat rätt muskler, nu måste jag hitta tillbaka till ett bra rörelsemönster, säger hon.

210107 Frida Karlsson of Sweden in the mixed zone after at a training session on day 7 of Tour de Ski on January 7, 2021 in Val di Fiemme. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Marcus Bystedt var tidigare längdlandslagets sjukgymnast, och han var dessförinnan i skidskyttelandslaget. I dag jobbar han dock för SOK, och nu kommer han ha stort ansvar i Karlssons framtid.

– Jag ska se till helheten, skador kommer inte bara av en slump utan jag ska se till hela upplägget. Träningsbelastningen har kanske varit lite hög, man kanske ska se till variationen mer, säger Frida Karlsson.

LÄS MER: 48-årige skidikonens helt galna rekord – åkte 700(!) km i sträck: ”Jag är väldigt mörbultad”

Få våra nyhetsbrev!