Frida Karlsson avslöjar det absolut sämsta med Tour de Ski – oväntade sågningen: ”Jag kan ärligt säga att…”

Frida Karlsson imponerade stort och tog hem totalsegern i Tour de Ski.
Kort efter målgång kollapsade den svenska stjärnan i målfållan och fick medicinsk behandling.
Trots det verkar det som att det fanns något annat som faktiskt var snäppet värre under Tour de Ski.

Efter de obehagliga scenerna som utspelade sig efter den sista etappen i Tour de Ski har Frida Karlsson nu återhämtat sig och mår bra, samtidigt som hon kan blicka framåt mot VM i Planica som stundar. Men innan dess hinns lite vila med hemma på svensk mark och i Sollefteå.

Tillbaka på hemmaplan

Där besökte hon skidstadion och fick ta emot frågor från entusiastiska barn som precis som Frida Karlsson åker varv efter varv på Hallstaterrängen i Sollefteå.
– Skönt att vara hemma igen och det är kul att vara här och träffa alla entusiastiska barn som vill åka skidor, säger hon till Tidningen Ångermanland.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Efter att ha återhämtat sig från kollapsen i Val di Fiemme har segern i Tour de Ski firats, ett firande som påbörjades redan i bussen påväg till München.
– Det var väl inte det smartaste jag gjort i mitt liv, men det gick det också, säger hon till tidningen.
– Men det hade blivit några blåbärssoppor i alla fall.

LÄS MER: Jätteryktet: Tre Kronor-guldtränaren Rikard Grönborg på väg till SHL(!) – kan gå rakt in i krislaget redan nu

”Det har varit värst”

Blåbärssoppan till trots, så är det framförallt den svenska maten som den nyligen krönta skiddrottningen saknat allra mest under tiden hon varit på resande fot. Närmare bestämt husmanskosten.
– Jag kan ärligt säga att det värsta har varit att sitta och äta, Pasta, pasta, och åter pasta som det är i Italien. Jag var så less på det att det nästan blev jobbigt. Därför är det härligt att få komma hem och äta husmanskost. Jag riktigt längtar efter mammas rullade köttbullar, säger Frida Karlsson.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Planen härnäst för Karlsson är att köra världscupen i franska Les Rousses, innan VM i slovenska Planica väntar med start den 22 februari där Frida främst kommer att rikta in sig på distansloppen i hopp om nya framgångar i spåret.

LÄS MER: Frida Karlsson och landslagskollegans beundransvärda gest – ger 150 000(!) kronor: ”De lever på fruset grus”