Folkkära Vinterstudion görs om helt – trots succén: "Blir en omställning"

Vinterstudion görs om helt – trots succén: ”Det blir en omställning”

Vinterstudion är snart tillbaka och Andre Pops återvänder till soffan.
Men till i vinter görs det folkkära programmet om.
Bland annat kommer en ny studio användas – och helt ny banbrytande grafik.

Vinterstudion har blivit ett klassiskt inslag i TV-sofforna. Varje helg bjuder de in svenska folket att följa skidstjärnorna runt om i världen.

André Pops tillbaka

Till årets säsong är André Pops tillbaka efter en kortare tid i Morgonstudion. Men i vinter kommer det bli förändringar i Vinterstudion.

Foto: Bildbyrån

Brasan och den klassiska soffan finns kvar. Men för att ge de svenska TV-tittarna en ytterligare inblick i världscupen i både längd och alpint.

Byter till modern studio

Vinterstudion flyttar in i samma studio som SVT sände fotbolls-VM från i somras. En studio som har desto fler möjligheter till en stor tittarupplevelse.
– Vi bygger vidare på det som vi gjorde runt fotbolls-VM, då hade vi också den här AR-grafiken. Det handlar om olika grafiska moment, till exempel kan Charlotte Kalla stå i studion. Inte live, utan i inspelad form, säger Andre Pops till SportExpressen.

Foto: Bildbyrån

Den folkkära programledaren konstaterar att det kommer bli ”lite modernare och piggare”. Den nya AR-grafiken gör dessutom att tittarna kommer betydligt närmare de aktiva.

”Det blir en omställning”

André Pops får som tidigare år sällskap av Yvette Hermundstad i studion. I vinter kommer det slås nytt rekord i hur många ”Vinterstudion” som kommer sändas och under VM sänder SVT sex veckor av tävlingar.

Foto: Bildbyrån

Trots att det blir förändringar är Pops inte oroad för att tittarna kommer se negativt på det nya formatet. Snarare tvärtom tror han att tittarna kommer se det som någonting positivt.
– Att vi gör en lite snyggare förpackning av det hela, det tror jag bara är något som tittarna kommer gilla, säger Pops till SportExpressen och fortsätter:
– Det blir en omställning i början, så klart, eftersom det inte riktigt ser ut som förra året. Men vi har gjort förändringar förut, även om det kanske inte varit lika stora förändringar som den här.

Dela om du ser fram emot Vinterstudion!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/KS6SekViAo5a8YenXsZh8d-qtJ6QjoRd6obSs4RBxreyaOT5kf5FzpuyX6MX1XWm” aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Stina Nilsson kan stoppas på skid-VM – efter olyckliga krocken

Charlotte Kallas besked – kan avsluta karriären: ”Kan inte lova något”