Fiasko för Petter Northug – som flydde ut i skogen

Det skulle bli Petter Northugs revansch.
Men comebacken i norska landslaget slutade i fiasko.

Om man är intresserad av längdskidåkning kan man omöjligt ha missat cirkusen kring Petter Northug. 31-åringen var petad i världscupens premiär förra helgen och hans konkurrenter verkade ha räknat bort norrmannen.
– Northug har väl varit rätt bra förr, för några år sedan. För många år sedan. Men nu är det Kläbo som är bäst. På toppnivå tror jag att han har gjort sitt. Men man vet aldrig med honom, sa Calle Halfvarsson.

I dag gjorde dock Northug comeback i det norska landslaget och stjärnan hade då en gyllene chans att ta gruvlig revansch på alla tvivlare.
Men i stället slutade allt i ett praktfiasko. Northug blev utslagen redan i kvalet av Lillehammers sprint. Northug var totalt 32:a i förmiddagens tävling.

Northug valde att gå rakt igenom den mixade zonen och pratade med media. I stället satte han på sig skidorna och åkte ut i skogen, enligt Aftonbladet.
– Det är väl Petter Northug i ett nötskal. Han är säkert besviken, säger längdchefen Vidar Löfshus.

Hur det gick för svenskarna? Jo, Calle Halfvarsson, Emil Jönsson och Teodor Peterson gick vidare till sprintkvartsfinalen. Karl-Johan Westberg, Anton Persson och Emil Johansson är utslagna.