Expertens dom om den svenska VM-truppen – dömer nu ut Stina Nilsson: ”Har inte visat att det fungerar”

VM i skidskytte är runt hörnet, och kampen om den sista platsen i den svenska truppen tätnar.
Då ger förre skidskytten, och numera experten, Fredrik Lindström sin syn på saken samtidigt som han dömer ut ett av namnen.
– Det blir mycket snack om den sista platsen i truppen men det är fortfarande ingen garanti på att det blir en enda start under VM, säger Lindström.

Världsmästerskapen i skidskytte är cirka tre veckor bort. De svenska damerna har visat upp fin form hittills den här säsongen, och framförallt Elvira Öberg är som alltid ett stort medaljhopp för svensk del.

Svenska truppbygget

Förutom Elvira Öberg lär Hanna Öberg, Anna Magnusson och Linn Persson vara givna i den svenska VM-truppen, men vem som kniper den femte och sista platsen återstår att se. Rimligtvis kommer det att stå mellan Stina Nilsson, Mona Brorsson eller Johanna Skottheim.
– Jag har varit öppen med att VM är mitt mål, men fyra stycken är ganska givna. Formen måste ju räcka till. Gör den inte det har jag inte på ett VM att göra, säger veteranen Mona Brorsson till Dagens Nyheter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, Skidskytte
221203 Stina Nilsson of Sweden competes in women’s biathlon 7,5 km sprint during the IBU World Cup on December 3, 2022 in Biathlon Stadium Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN / COP 211 / KP0042

Efter torsdagens sprint i italienska Antholz gav den förre skidskytten och numera SVT-experten Fredrik Lindström sin syn på debatten kring vem som borde ta den sista platsen i VM-truppen.
– Det blir mycket snack om den här sista platsen i truppen men det är fortfarande ingen garanti på att det blir en enda start under VM. Jag tror ändå att det blir Mona Brorsson, jag ser henne som en bra reserv att ha på plats, säger Fredrik Lindström i SVT.

LÄS MER: SVT-experten Björn Ferrys brutalt ärliga ord om Stina Nilsson – släcker nu allt hopp: ”Det känns kört”

Dömer ut Stina

– Stina har ju inte visat att åkningen fungerar heller, så Mona ligger nog bättre till just nu. I Mona har vi ett bra namn att slänga in i till exempel en stafett och känna att ”det här kommer gå bra”, menar Lindström.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fredrik Lindström, Skidskytte
190315 Fredrik Lindström of Sweden at a press conference with the Swedish Biathlon team during the IBU World Championships Biathlon on March 15, 2019 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92267

VM i skidskytte går av stapeln i Tyskland och Oberhof och inleds med mixad stafett den 8 februari. VM pågår sedan fram till den 19 februari.

Vilka åkare bör ta plats i den svenska VM-truppen? Dela artikeln och tyck till!

LÄS MER: Ikonen Magdalena Forsbergs öppenhjärtiga ord om Stina Nilsson – efter stora kritiken: ”Stina har inte…”