Elvira Öbergs jätteilska efter besvikelsen i världscupen – vädrar sitt stora missnöje: "Jäklar vad jag är irriterad"

Elvira Öbergs jätteilska efter besvikelsen i världscupen – vädrar sitt stora missnöje: ”Jäklar vad jag är irriterad”

Elvira Öberg visade återigen skidåkning i världsklass i sprinten.
Men skyttet var svagt.

– Det var både irriterande och frustrerande, säger Öberg till SVT.

I onsdagens stafett var Elvira Öberg bäst i det svenska laget som slutade på en andraplats. Elvira tog upp Sverige från en femteplats till en förstaplats, som Hanna Öberg tyvärr tappade till Norge efter flera bom i sista skyttet.

Öbergs skytte

När det under fredagen var dags för sprint var förväntningarna höga på Öberg-systrarna, och kanske allra högst på Elvira. Och ännu en gång visade 24-åringen att hon är en av de bästa skidskyttarna i världen på skidåkning och att prestera i spåret.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elvira Öberg, skidskytte
231124 Elvira Öberg of Sweden during a training session ahead of the IBU World Cup on November 24, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0692

I skyttet höll det däremot inte hela vägen för Elvira. Det blev totalt tre bom (en i liggande och två i stående) och därmed tre straffrundor. Öbergs skidåkning räddade henne till en okej placering, bara 36 sekunder efter ettan Lou Jeanmonnot trots hennes tre bom. Men det var en missnöjd Elvira Öberg efter sprinten.
– Jag tror att jag störs lite av att jag bommar fjärde skottet. Då är det som att jag blir lite distraherad eller någonting. Då gör jag ett dåligt jobb på femte också. Jag är riktigt missnöjd med det, för jag tappar från att vara i ledning till att knappt vara topp tio, säger hon till SVT.

Elviras ilska

24-åringen var också ilsken över att de övriga åkarna inte tog hänsyn till hennes fart.
– Jag har varit irriterad i dag. Det blir frustrerande. Det var framför allt på sista varvet när jag känner att jag har betydligt högre fart än alla andra och så ropar man och ropar och ropar och ropar och så är det fullt i vägen framför en.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Elvira Öberg, skidskytte
231201 Elvira Öberg of Sweden during zeroing ahead of women’s 7,5 km sprint during the IBU World Cup on December 1, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0699

I skidskytte finns regeln att man flyttar sig om en snabbade åkare kommer bakom. Elvira upplevde inte att den regeln följdes i sprinten.
– Ur spår-regeln fungerar inte alltid klockrent. Jäklar vad jag har fått vara irriterad på folk i dag. Ropar man ska de flytta på sig och det har de inte gjort i dag, säger Öberg.

LÄS MER: Björn Ferry avslöjar sin favorit av systrarna Hanna Öberg och Elvira Öberg – svaret på svåra frågan: ”Jag måste säga det”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev