Elvira Öbergs brutalt ärliga ord inför VM – öppnar upp om stora oron: ”Är inte samma nivå”

Elvira Öbergs brutalt ärliga ord inför VM – öppnar upp om stora oron: ”Är inte samma nivå”

Hon är ute efter revansch efter hennes dystra VM förra året.
Men det är något som stör Elvira Öberg.
– Det är inte på samma nivå som förra året, säger hon till SVT.

Elvira Öberg gjorde en fantastisk vinter under förra säsongen och inför VM var hon Sveriges stora medaljhopp. Sedan hände det som inte fick hända. Elvira Öberg blev sjuk, men kom visserligen till start under en tävling, men det var tydligt att hon inte hade hunnit återhämta sig.

Elvira Öbergs stora oro

Vintern har varit upp och ned för Elvira Öberg, som dock hållit sig frisk och skadefri. Hon vann en jaktstart i början av december, men det är första gången under vintern som hon fått ställa sig högst upp på pallen. Individuellt har det bara blivit ytterligare en pallplats under säsongen, och det är inte med lika gott självförtroende som Öberg kliver in i årets VM, som inleds i veckan.

Elvira Öberg, skidskytte
231203 Elvira Öberg of Sweden after competing in women’s 10 km pursuit during the IBU World Cup on December 3, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0701

Framför allt så har Öberg haft problem med skyttet, samtidigt som hon gjort kanontider i spåret. Och inför årets stora höjdpunkt, VM, är hon ärlig med att hon är orolig över det hon visat på skyttevallen.

– Självsäkerheten kanske inte är på samma nivå som den var på förra året vid den här tiden, säger Öberg till SVT.

“En av de största fallgroparna”

Elvira Öberg menar att problemet ligger i att hon blir passiv på vallen, och har svårt att få iväg skottet vid rätt tillfälle.

– Man blir lite passiv tror jag när man vill för mycket och det är en av de största fallgroparna jag har, att jag blir passiv, säger hon.

Elvira Öberg, skidskytte
231124 Elvira Öberg of Sweden during a training session ahead of the IBU World Cup on November 24, 2023 in Östersund. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0692

Det är trots allt med en god känsla som Elvira Öberg, som tillsammans med Hanna Öberg är Sveriges stora medaljhopp i mästerskapet, går in i VM.

– Jag har alla möjliga förutsättningar för att kunna göra det bra och det tar jag med mig. Jag vet vad jag har för kapacitet och ser väldigt mycket fram emot det, säger hon.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev