Edvin Anger bryter tystnaden och öppnar upp om svåra valet efter succéåret: ”Det absolut tuffaste beslutet i min karriär”

Edvin Anger fullbordade den stora drömmen senaste säsongen.
Genom att nå karriärens allra första, individuella pallplats på världscupen.
Nu avslöjar svenska skidtalangen sitt ”tuffaste beslut i skidkarriären”.

Förväntningarna har länge varit höga på unge sprintspecialisten Edvin Anger. Förra säsongen lyckades 22-åringen från Hedemora nå karriärens bästa resultat hittills.

Angers succé

Under sprinten i Davos lyckades Anger ta sig upp på pallen för första gången någonsin i ett individuellt världscuplopp. Bara en månad senare lyckades svensken göra det igen med karriärens andra, individuella pallplats på världscupen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, skidor
231023 Edvin Anger, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

Sedan avslutade skidtalangen säsongen på bästa sätt genom att vinna dubbla SM-guld under SM-veckan i Boden. Nu har förberedelserna inletts för den kommande skidsäsongen och då väntar det stora målet med skid-VM i Trondheim 2025.

Tuffa beslutet

Men nu står det klart att Edvin Anger gör en avgörande förändring till nästa säsong, som han själv beskriver som ”karriärens svåraste beslut”. Han har nämligen bestämt sig att byta skidmärke till den kommande vintern och är känslosam kring det tuffa beslutet, se bilderna här nedanför.
”Från att lilla Edvin på 6 år började drömma om att bli skidproffs, till där jag står i dag, har jag alltid åkt på röda skidor. Från och med säsongen 24/25 kommer ni se mig i nya färger. Det har varit det absolut tuffaste och svåraste beslutet i min skidåkarkarriär hittills”, skriver han själv på Instagram.
”Jag vill rikta ett stort tack till Madshus. Vi har alltid jobbat mot samma mål, och utan er hade jag aldrig stått där jag står idag”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Edvin Anger, skidor
240325 Edvin Anger, Åsarna Ik Lag 1 tävlar i herrarnas stafett i skidor under dag 6 av SM-veckan den 25 mars 2024 i Boden. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0531

Det är fortfarande oklart vilket skidmärke som Edvin Anger kommer att byta till. Men på Instagram stöttas han med hjärtan och upplyftande ord i kommentarsfältet, se här nedanför.
”Fint av dig, men det blir bra”, skriver en användare.

Vad tycker du om Edvin Anger som skidåkare? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Nya, underbara bilderna på Frida Karlsson och Linn Svahn som får alla att längta efter skidsäsongen: ”Saknar er”

Se bilderna:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev