Ebba Anderssons tunga bakslag inför världscuppremiären – kommer inte till start i Ruka: "Tufft"

Ebba Anderssons tunga bakslag inför världscuppremiären – kommer inte till start i Ruka: ”Tufft”

Ebba Anderssons fjolår var fantastiskt.
Men vid helgens världscuppremiär kommer hon inte till start.
– Det är tufft, säger damtränaren Stefan Thomson till Expressen.

Ebba Andersson har verkligen utvecklats till en av de bästa svenska skidåkarna. 26-åringen har befunnit sig i världstoppen under flera år nu, men har på senare tiden gått upp på nästa nivå och börjat plocka hem medaljerna.

Anderssons framgångar

Sen storstjärnorna Charlotte Kalla och Therese Johaug lagt ner sina skidkarriärer har Ebba Andersson blivit en av de åkare som tagit över platsen på tronen. Nu är Ebba en av de mest folkkära idrottarna vi har, tack vare hennes charm och otroliga skidåkning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, längdskidor, världscupen
231119 Ebba Andersson, Piteå Elit SK efter damernas 10 km fristil under Sverigepremiären den 19 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0562

Förra säsongen var Anderssons bästa i karriären meritmässigt. Fyra vinster i världscupen, och lika många VM-medaljer under mästerskapet i Planica. Då blev det två guld och två brons, och Ebba utsågs till VM-drottning.
Under Sverigepremiären i Gällivare vann Andersson 10 kilometer klassiskt, kom trea i 10 kilometer fritt, och tog sig till semifinalen i sprinten.

Ebbas bakslag

Den här säsongen är mästerskapsfri, och liksom många andra åkare har Ebba siktet på att vinna den totala världscupen i år. Hon har därför jobbat extra på att utvecklas i sprint för att nå fler poäng.
Världscupspremiären hann inte ens dra igång innan Ebba Andersson åkte på ett bakslag i jakten på den totala världscupen. 26-åringen är nämligen inte uttagen till fredagens sprint.
– Det är tufft i sprinten. Det vet vi allihopa och Ebba räcker inte till. Så då blir det de här sju åkare i stället. Det visar hur tuff konkurrensen är i laget, säger damtränaren Stefan Thomson till Expressen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, längdskidor, världscupen
231119 Ebba Andersson, Piteå Elit SK intervjuas efter damernas 10 km fristil under Sverigepremiären den 19 november 2023 i Gällivare. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / kod MA / MA0562

Istället är det Jonna Sundling, Emma Ribom, Maja Dahlqvist, Linn Svahn, Johanna Hagström, Frida Karlsson och Moa Lundgren som kommer till start för Sverige.
– Men det ska ändå sägas att Ebba gjorde en bra sprint i Gällivare och har tagit kliv, säger landslagschefen Anders Byström till kvällstidningen.

I herrlaget är det Edvin Anger, Marcus Grate, Calle Halfvarsson, William Poromaa, Johan Häggström och Emil Danielsson som kommer till start i sprinten.
Sprintkvalet startar på fredag 10.00 svensk tid.

LÄS MER: Torgny Mogren pekar ut vem som vinner den totala världscupen – och ratar faktiskt Ebba Andersson: ”Hon kommer bli vass”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev