Ebba Anderssons oväntade avslöjande – en enkel ingrediens från skafferiet gav stora VM-succén: ”Jag släpade med mig”

Hon är en av Sveriges bästa skidåkare just nu.
Och det finns en hemlig ingrediens bakom framgången.
Nu avslöjar Ebba Andersson vad hon smög med från skafferiet för att göra VM-succé.

Senaste åren har Ebba Andersson tagit enorma kliv i sin utveckling och anses för närvarande som en av Sveriges bästa skidåkare. När både norska och svenska skiddrottningarna Therese Johaug och Charlotte Kalla avslutade sina framgångsrika karriärer förra året såg Ebba sin chans.

Ebbas VM-succé

Efter mestadels stafettmedaljer kunde 26-åringen för första gången kliva upp på högsta pallplatsen med egna ben under skid-VM i Planica i vintras. Andersson tog över den lediga platsen på tronen och utnämndes till VM-drottningen efter att ha lyckats bärga två VM-guld och två VM-brons på de fyra lopp hon ställde upp i.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
230304 Ebba Andersson of Sweden poses for a portrait with her two gold and two bronze medals for 30 km Classic Technique (gold), Skiathlon (gold), 10 km Free Technique (bronze) and 4 x 5km Relay (bronze) after the Medal ceremony for Cross Country Skiing during the FIS Nordic Ski World Championships on March 4, 2023 in Kranjska Gora. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0534

En mycket imponerande insats av Ebba och det finns en hemlig ingrediens bakom den stora VM-succén. För med till Planica hade svenskan lyckats smussla med sig en ovärderlig burk från skafferiet hemma.

”Jag släpade med”

I ny intervju avslöjar svenska skidstjärnan nämligen vad hon alltid har med sig till hotell utomlands.
– Kaviar! Jag har det till kokt ägg. Jag tycker det är ett väldigt bra komplement till mackor. På VM i våras släpade jag med mig en burk senap. Jag vill ha det på mina mackor. Jag har en specialare med brunost, rökt skinka, sötstark senap och tunt skivad gurka, erkänner hon för sajten Hotellrevyn.

Artikeln fortsätter efter bilden.

230905 Ebba Andersson under en pressträff med Svenska Skidförbundet den 5 September, 2023 i Östersund. Photo: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / COP 245 / JA0140

För Ebba Andersson är det oerhört viktigt med just mackor på frukosten för att få till de perfekta förutsättningarna att prestera.
– Jag gillar verkligen om det finns nåt gott bröd och goda pålägg. Får jag det och en kopp kaffe är jag nöjd, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Hårda utspelet i Ryssland mot Ebba Andersson – efter Therese Johaugs besked om comeback: ”Knappast seriös”

Det blir ändå en hel del hotellnätter för svenska skidåkarna under säsongen och Ebba kan knappt hålla reda på hur ofta hon är borta jämfört med hemma. Därför kan hon inte ens svara på frågan om hur många hotellnätter det blir under ett tävlingsår.
– Inte den blekaste. Jag har verkligen ingen aning. Det blir som en vana, man registrerar det knappt. Har man tur får man åtminstone tre dagar hemma per vecka under tävlingssäsongen, men det är i undantagsfall, säger hon till sajten.

Är Ebba Andersson Sveriges bästa skidåkare just nu? Dela artikeln och säg din åsikt!

Exit mobile version