Ebba Anderssons ord till Charlotte Kalla – efter oroväckande beskedet

 

Charlotte Kallas uppladdning till VM har stött på formproblem.
Efter en tung SM-vecka valde hon till slut att avbryta tävlingarna och träna på egen hand.
Nu stöttas hon av Ebba Andersson – som är säker att skiddrottningen kommer vara i form till VM.

Charlotte Kallas säsong har inte på något vis varit misslyckad. Svenskan hade tagit fyra pallplatser i världscupen samtidigt som den största konkurrenten Therese Johaug har varit oslagbar.

Avbröt SM-veckan

Kalla kom till SM-veckan i hopp om att få en bra genomkörare inför skid-VM i Seefeld, men där gick det inte som beräknat. Två silvermedaljer på två lopp var inte nog för Kalla, som själv tyckte hon inte fick tillräckligt med tryck eller energi i åkningen.

Foto: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån

Efter att ha blivit slagen i lagstafetten av Jonna Sundling i ett spurtdrama om guldmedaljen valde Kalla att ta till krisåtgärder.

Charlotte Kalla: ”Kommer varva ner”

31-åringen avbröt sin tävlan på SM-veckan hemma i Sundsvall. Det för att istället fokusera all tid på egen träning för att hitta formen till VM.
– Jag kommer istället att varva ner några dagar och köra lättare träning för att samla energi och vara utvilad när jag reser till Seiser Alm på onsdag för VM-uppladdning på hög höjd. Jag gläder mig stort till lägret och hoppas att de sista veckorna in mot VM i Seefeld 19/2-3/3 gör susen för min kropp och formutveckling, sa Charlotte Kalla.

Förbundschefen Rikard Grip anser att Kalla tog ett bra beslut och känner ingen oro för det stundande mästerskapet.
– Det var ett oerhört klokt beslut som hon tog tillsammans med tränarteamet och då främst Magnus (Ingesson) som ligger närmast henne, att faktiskt våga stanna upp, reflektera och framför allt att börja fokusera fram och sätta strategin mot VM, säger Grip till TT.

Stöttas av Ebba Andersson

Ur svenska ögon sett har samtidigt en annan presenterat sig bland den absolut världseliten.

Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Ebba Andersson har imponerat stort i världscupen och på SM blev det en storslam med två individuella SM-guld. 21-åringen har växt fram till en av Therese Johaugs främsta konkurrenter till VM i Seefeld.

Stortalangen skickar en fin hälsning till sin landslagskollega och säger samtidigt att Kalla inte kommer ha några problem att hitta formen.
– Hon har stor erfarenhet av att pricka formen till ett mästerskap och har gjort det bra tidigare. Jag tror och hoppas att hon har koll på läget, säger Ebba Andersson till TT och fortsätter:
– Jag hoppas att hon ska hitta tillbaka, för vi vet vilken kapacitet och nivå hon kan åka på.

Dela för att visa ditt stöd för Charlotte Kalla!

LÄS MER: Så hyllas Frida Karlsson i Norge(!) – efter stora VM-glädjen

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat