Så hyllas Frida Karlsson i Norge (!) – efter stora VM-glädjen

Supertalangen Frida Karlsson fick en plats i den svenska truppen till skid-VM i Seefeld.
19-åringen kunde inte köra en enda tävling under SM-veckan, men visade upp sin stora potential under säsongen.
Nu hyllas hon stort i Norge efter att det står klart att hon tävlar i sitt första senior-VM någonsin.

Frida Karlssons vara eller inte vara i den svenska truppen till skid-VM i Seefeld har varit en stor snackis. Supertalangen har stått för bländande resultat under vintern och senaste för några veckor sedan blev det guldsuccé.

Frida Karlsson till skid-VM

Karlsson vann två guld och ett brons (stafett) på JVM i Lahtis. I de individuella loppen krossade hon samtligt motstånd, bland annat den norska rivalen Marie Helene Fossesholm.

Foto: Bildbyrån

Förbundschefen Rikard Grip fick huvudbry inför landslagsuttagningarna gällande vilka åkare som skulle med till Seefeld. För Frida Karlsson skulle SM bli en avgörande faktor men på grund av de många loppen på kort tid fick hon avstå samtliga lopp på grund av problem med luftrören.

”Jublade högt”

Det spelade ingen roll, utan skidvärlden kommer nu få chansen att se 19-åringen tävla på senior-VM.

Trots det tog alltså supertalangen en plats i truppen.
– Jag jublade väldigt högt när jag fick beskedet. Riktigt roligt, säger hon till Sportbladet och fortsätter:
– Bara för att jag är med i truppen är det inte säkert att jag får åka några lopp. Men får jag det ska jag visa vad jag kan.

Hyllas – i Norge

Efter beskedet kommer nu oväntade hyllningar till Karlsson – från Norge.

Foto: Bildbyrån

Flera tidningar, bland dessa Dagbladet och VG toppade med nyheten om att svenskan var uttagen i den svenska truppen.

Tidigare har hon även fått ta emot stora hyllningsord från bland annat Therese Johaug.
Hon kan ju åka allt. Hon har en väldigt hög nivå både på sprint och på distans. Jag var i hennes spår själv 2007 när jag fick vara med i Sapporo och köra tremilen och det gick väldigt bra (brons). Sverige har tidigare tagit ut yngre åkare, både Charlotte (Kalla) och Ebba (Andersson) så det hade varit kul om Frida fick chansen, sa Johaug tidigare i januari.

Dela artiklen för att hylla Frida Karlsson!


LÄS MER: Finske OS-legendaren död – blev 55 år gammal

Skid VM 2019: TV-tider, komplett schema och resultat

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);