Ebba Anderssons glädjebesked – berättar nu om stora kärlekslyckan med skidtalangen: ”Är väldigt nytt…”

Ebba Andersson har hittat kärleken.
Det i skidtalangen Gustaf Berglund, 23.
– Han gör mig glad – som ni nog märker, säger Ebba Andersson till Expressen.

Ebba Andersson har lite i skymundan växt fram som en av våra allra största skidstjärnor, och är tillsammans med Frida Karlsson, och det framgångsrika sprintlaget, våra största medaljhopp i vinterns OS. Svenskan har flera säsonger i följd med starka resultat i världscupen, och förra året fick hon lite av ett internationellt genombrott.

Bekräftar kärleken

Andersson hade nämligen flera starka resultat i ryggen när hon klev in i backen på Tour de Skis avslutning, och med hjälp av taktiska lagkamrater så kunde hon göra ett ryck i monsterbacken, som hon sedan aldrig släpptes, och hon tog därmed sin första seger i världscupen. Det blev dessutom en tredjeplats i den totala världscupen, och hon blev bara den andra svenskan någonsin att komma på pallen där – och bara någon månad senare tog hon två medaljer i VM.

211118 Ebba Andersson, Piteå Elit, poserar för porträtt under en pressträff inför Sverigepremiären i Skidor den 18 november 2021 i Gällivare. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Inför den här säsongen är förhoppningarna på Ebba Andersson stora, och så har hon även resonerat själv. Men det har även skett förändringar under hösten för Andersson – positiva sådana. Nu bekräftar hon nämligen att hon hittat kärleken.

– Ja, det stämmer. Och det är väl ingen hemlighet, säger Ebba Andersson till Expressen.

”Han gör mig glad”

Det handlar om den svenske skidtalangen Gustaf Berglund, 23, som bland annat har ett JSM-guld i sprint i bagaget. Han har dessutom fått en handfull chanser i världscupen.

– Det har pågått här under hösten, så det är ju väldigt nytt fortfarande, säger Ebba Andersson.

191124 Gustaf Berglund, IFK Mora SK, under sprintprologen vid Gällivarepremiären den 24 november 2019 i Gällivare. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Som bäst har Gustaf Berglund slutat på en 22:a plats i världscupen.

– Han gör mig glad – som ni nog märker, säger Ebba Andersson.

Det nyblivna kärleksparet är inte de enda inom skidvärlden. Sedan tidigare är ju Frida Karlsson och William Poromaa, båda stjärnor i det svenska landslaget, ett par, och under förra säsongen gick Maja Dahlqvist även ut med att hon hittat kärleken, i den amerikanske längdåkaren Kevin Bolger.

LÄS MER: Norska jätteilskan inför nya säsongen – rasar efter att stjärnan tagits ut i landslaget: ”Det är respektlöst”

Få våra nyhetsbrev!