Ebba Andersson bryter tystnaden om kärleksrelationen med pojkvännen Gustaf Berglund: ”Det är frustrerande”

De är svensk skidsports mest omtalade par.
Nu öppnar Ebba Andersson och Gustaf Berglund för första gången upp om relationen.
– Nästa steg är ett gemensamt boende, säger Ebba till Expressen.

Hon har vunnit tre VM-guld, ett OS-silver och 11 SM-guld under den framgångsrika karriären. Medan han kan stoltsera med tre SM-guld och sammanlagt 44 starter på världscupen.

Ebba och Gustaf

Vi pratar om Ebba Andersson och Gustaf Berglund som har hittat kärleken hos varandra och i dag är svenska skidlandslagets mest omtalade par. De har varit tillsammans i två och ett halvt år men öppnar nu för första gången upp om sin relation.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ebba Andersson, skidor
231023 Ebba Andersson, skidor, poserar för ett porträtt under en upptaktsträff anordnad av Svenska Skidförbundet den 23 oktober 2023 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0483

De träffades genom skidsporten och att Gustaf var nära kompis med Ebbas lillebror Fredrik Andersson.
– Vi har nog en ganska problemfri relation, erkänner Andersson i en intervju med Expressen.
– Fast nog kan vi skrika på varandra, säger Gustaf.
– Mäh? Nu låter det ju som vi har ett jättedestruktivt förhållande. Och det har vi inte!, svarar Ebba.

”Frustrerande”

Just det där temperamentet skiljer skidparet åt och det har man märkt i tävlingar också, att det kan brinna till för Ebba Andersson.
– Gustaf har en betydligt längre stubin än vad jag har. Jag kan hetta till mycket snabbare. Så är det till hundra procent, säger hon till kvällstidningen.
– Du kan ha mer humör ibland och ha lite mer attityd när du kommer hem. Om någon inte riktigt gått din väg…

Artikeln fortsätter efter bilden.

Gustaf, Berglund, skidor
230310 Gustaf Berglund poses for a portrait at a press event with Sweden ahead of the FIS Cross-Country World Cup on March 10, 2023 in Oslo. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0568

De är 26 och 25 år gamla och vill nu ta nästa steg i sin relation. Båda bor i var sin lägenhet i Östersund men letar nu hus och deras allra första gemensamma boende.
– Så fort vi båda två är i Östersund bor vi tillsammans i min lägenhet. Om vi båda är friska, förstås. Men nästa steg är ett gemensamt boende, säger Andersson i intervjun.
– Det är lite frustrerande just nu. Vi kollar väldigt mycket på Hemnet. Vi tycker att det är för dåligt utbud på det vi söker i Östersund, säger Berglund.

Visst är Ebba och Gustaf ett härligt par? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Gunde Svan avslöjar sin stora barndomsidol – en av svensk idrotts främsta hjältar någonsin: ”Jag tog efter honom”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev